Zeren’i öldüren KYK asansörüne bir tutuklama daha

Aydın’daki KYK yurdunda 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesine yol açan asansör kazasıyla ilgili başlatılan soruşturmada asansör firmasının sahibi de tutuklandı. Tutuklama sayısı 2’ye yükseldi.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Üniversite öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardaki koşullara gözlerin çevrilmesine yol açan ölümlü kazaya dair açılan soruşturma derinleşiyor.

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Yaşanan ihmal, Türkiye genelinde protestolara neden olmuştu. Sinop Seyyid İbrahim Bilal KYK Yurdu Müdürü, Zeren için eylem yapan öğrencilere “Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre” sözlerini sarf etmişti.

Toplam 4 şüpheli gözaltına alınmıştı

Yurdun dört bir yanındaki yurtlarda üst üste yaşanan skandallar da konunun gündemdeki sıcaklığını korumasına yol açmıştı.

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüne neden olan KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin soruşturmada 1 kişi daha tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, asansör firması sahibi H.T.’nin de aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Gözaltına alınan H.T. hakkında tutuklama kararı çıkmasıyla; olaya ilişkin tutuklanan şüpheli sayısı 2’ye yükseldi.

Yine KYK: Öğrenciler bu kez de zehirlendilerYine KYK: Öğrenciler bu kez de zehirlendiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.