Zeydan Karalar’ın özel kalem müdürüne silahlı saldırı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük makamında belediye çalışanı Mikail G.’nin silahlı saldırısıyla ağır yaralandı. Valilik olayın alacak verecek meselesi olduğunu duyurdu. Saldırgan yakalandı.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Halk Ekmek fabrikasından çalışan 44 yaşındaki Mikail G. saat 12.30 sıralarında tabancayla girdiği belediye binasında Başkan Zeydan Karalar’ın Özel Kalem Müdürü Vekili Samet Güdük’e makamında ateş açtı. Güdük ile Mikail G.’nin arkadaş olduğu, bir süre sohbet ettikten sonra üzerindeki tabancayı çekip ateş ettiği belirlendi. Saldırıda Güdük ağır yaralandı. Belediye binasındakilerin haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Vücuduna üç kurşun isabet eden Güdük belediye yakınında özel bir hastaneye kaldırıldı. Saldırıda aşırı kan kaybeden ve uzun süre duran kalbi tekrar çalıştırılan Güdük’ün durumunun kritik olduğu, yaşam destek ünitesine bağlandığı bildirildi.

Adana Valiliği saldırının alacak verecek meselesi yüzünden yapıldığını ve saldırganın silahla birlikte yakalandığı duyurdu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mikail G.’nin belediye personeli olduğu için üstünün aranmadığını belirtti.

Karalar, Güdük’ün ameliyata alındığı özel hastaneyi ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında bilgi veren Karalar, “Saldırıyı gerçekleştiren kişi, yalvar yakar işe aldığımız biriydi. Niye böyle bir şey yaptı, anlamadık. Balcalı Hastanesi’nden işinde uzman, çok önemli hocalarımız Samet’in ameliyatını yapıyor. Herkesten dua bekliyoruz” dedi.

İki çocuk babası Samet Güdük’ü tabancayla vurarak ağır yaralayan Mikail G. ilk ifadesinde, “Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum” dedi.

Zeydan Karalar’ın yanındaki kişi Mikail G.

Öte yandan M.G.’nin daha önce tabanca ile havaya ateş ettiği anlar ortaya çıktı. M.G.’nin bu görüntüleri, sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

Mikail G.’nin daha önce tabanca ile havaya ateş ettiği anlar ortaya çıktı

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İstanbul'da seçim çalışması sırasında silahlı saldırıİstanbul’da seçim çalışması sırasında silahlı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.