Akrabanın yaptığına bakın: Evin anahtarını kopyalayıp altınları çaldı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir hırsızlık vakası çok çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı: Bir akrabasının evini ziyarete gelen M.N.A. adlı kişi evdeki yedek anahtarı çaldı, bunun kopyasını çıkardı. Sonra da eve gelip 1 kilo altını alıp gitti.

Gündem 5 Eylül 2024
Fotoğraf: Çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler.

Düşünsenize, misafirliğe gidiyorsunuz, gecenin bir vakti evinize dönüyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki eviniz soyulmuş. Yıllar içinde biriktirdiğiniz, evde özenle sakladığınız 1 kilo altın artık yerinde durmuyor.

İstanbul polisinin adını açıklamadığı ailenin başına tam olarak bu geldi. Eve geldiklerinde 1 kilo altının yerinde yeller esiyordu. Hemen polis çağırdılar.

Hırsızlık vakalarında polis zaman içinde hırsızı yakalasa bile çalınan eşyayı bulma ümidi çok yüksek değil aslında.

Polis hemen ayrıntılı bir çalışma yaptı, Zeytinburnu’nda Gökalp Mahallesi’nde gerçekleşen olayla ilgili delil toplamaya başladı. Bazı güvenlik kamerası görüntülerinde şüpheli bir durum vardı. Ailenin misafirliğe gittiği gün kafasında motosiklet kaskı olan biri apartmandan içeri giriyordu.

Aile kafasında kask olduğu için yüzü gözükmeyen adamı bir bakıştı tanıdı. Bu daha birkaç gün önce kendilerine ziyarete gelmiş olan akrabaları M.N.A. idi.

Bir süre sonra anlaşıldı: MNA eve geldiğinde ortada duran yedek anahtarı görmüş ve cebine atmıştı. Sonra gidip bu yedek anahtardan bir kopya yaptırmış o yedek anahtarı da yerine geri bırakmıştı.

Ardından beklemeye başlamıştı. Ailenin evden çıktığını görünce de harekete geçmiş, elindeki anahtarla eve girmiş, saklanan 1 kilo altını alıp çıkmıştı.

Polis MNA’yı eliyle koymuş gibi buldu; henüz çaldıklarını elden çıkarmaya fırsatı bile olmamıştı hırsızın. MNA tutuklanmak üzere adliyeye sevk edildi.

Romantik hırsız kiliseden haç çaldı, 'sevgilime verecektim' dediRomantik hırsız kiliseden haç çaldı, ‘sevgilime verecektim’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.