Çaresizlik bu işte. Depremde mühürlenen evde yaşamaya devam ettiler: İki ölü, sekiz yaralı

Şanlıurfa'da depremde hasar gören tek katlı bir ev içinde 10 kişi varken yıkıldı. Enkaz altında kalan iki kişi öldü, sekiz kişi yaralandı. Ev Cemile Arıkan'a aitti, yalnız yaşıyordu ama yıkım günü çocukları evinde misafirdi.

Gündem 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Yıkılan evde 10 kişi vardı ve bunların 9'u misafirliğe gelmişti.

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdendi Şanlıurfa. Kentte deprem sırasında 179 kişi ölmüştü. Bugün Bozova ilçesinde çöken tek katlı ev de hasarlıydı AA’nın haberine göre…

Ve Kırsal Deliler Mahallesi’nde Cemile Arıkan’a ait bu ev sabaha karşı sebebi bilinmeyen şekilde yıkıldı. DHA’nın haberine göre hasarlı olduğu için mühürlenmişti ama Cemile Arıkan evde yaşamaya devam ediyordu.

Herkes uykudayken yıkılan evde aslında Cemile Arıkan yalnız yaşıyordu ama bir akşam önce çocukları ve torunları Osmaniye’den ziyarete gelmişti, ev kalabalıktı bu yüzden: 38 yaşındaki Serdar Bozkurt, 38 yaşındaki Fatma Bozkurt, 15 yaşındaki Ahmet Bozkurt, 49 yaşındaki Serap Urak, 12 yaşındaki Ayça Bozkurt, 8 yaşındaki Açelya Urak, 34 yaşındaki Dilber Bozkurt, 13 yaşındaki Adem Arda Bozkurt ve 10 Yaşındaki Emre Tuna Bozkurt ve tabii Cemile Arıkan.

Göçük altında kalan iki kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Evin yıkılmasıyla göçük altında kalan sekiz kişi kendi imkânlarıyla kurtuldu. Enkazdaki iki kişiyi kurtarmak için AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri geldi, arama-kurtarma çalışmaları başladı. Ekipler göçük altından çıkardığında Serap Urak artık yaşamıyordu. 56 yaşındaki Cemile Arıkan ise yaralı olarak çıkarılıp Bozova Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı, ama o da kurtarılamadı. Diğer yaralıların sağlık durumlarıysa iyi.

Depremde dokuz kişinin öldüğü apartmanın müteahhidi apartmanı hatırlayamadıDepremde dokuz kişinin öldüğü apartmanın müteahhidi apartmanı hatırlayamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.