Eleştirmen Banu Yıldıran Genç ile kitapların büyülü dünyasında

25 Nisan 2024

Kitap incelemelerini ‘Geri Döndüğüm Yerler’de bir araya getiren 10Haber Kitap yazarı, eleştirmen Banu Yıldıran Genç, 26 Nisan Cuma saat 19.00'da Kadıköy İskele Kütüphanesi'nde edebiyat üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek.

Banu Yıldıran Genç

10Haber Kitap yazarlarından, eleştirmen Banu Yıldıran Genç, Notos’tan çıkan ‘Geri Döndüğüm Yerler’ kitabının yanı sıra edebiyata dair keyifli bir sohbet için 26 Nisan Cuma saat 19.00’da Kadıköy İskele Kütüphanesi’nde okurlarla buluşacak. İBB Kütüphane tarafından düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Bürkem Cevher üstlenecek.

Ücretsiz etkinlik için @istanbulsenin34 uygulaması içerisinde yer alan #İBBEtkinlik sekmesine tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Banu Yıldıran Genç, kendini bildi bileli okuyor ve uzun yıllardır çeşitli gazete ve dergilerde, dijital mecralarda okuduklarına dair yazıyor. İyi okur olabilmek için sürekli okumak ve nitelikli edebiyattan vazgeçmemek gerektiğinin, yazmanınsa ancak çok okuduktan sonra girişilmesi gereken bir iş olduğunun farkında. Notos’tan çıkan ‘Geri Döndüğüm Yerler’ adlı kitabında Türkiye ve dünya edebiyatından onlarca kitabı incelerken yaşam, ölüm, yalnızlık, aile, savaş gibi kavramlara, kadınlık erkeklik hallerine, siyasi tarihimize bakıyor. Refik Halit Karay, Suat Derviş, Carson McCullers, Alberto Manguel, Svetlana Aleksiyeviç ve daha birçok yazarı mercek altına alarak nitelikli bir edebiyat kılavuzu sunuyor.

“Kitaplar büyülü nesneler… Bu yazıları yazmamı sağlayan yazarların pek çoğunun aramızda kurduğumuz bağdan haberi yok. Oysa büyü burada işte, sonsuz sayıda kombinasyona ve türeve açık. Şimdi bu yazılar belki okurlarıyla yeni bir bağ kuracak.”

Rachel Kushner’den Salon Mars: Amerikan rüyası paramparça olurkenRachel Kushner’den Salon Mars: Amerikan rüyası paramparça olurken

Erlend Loe'dan Mal Sayımı: İroniyi anlamayan nesle aşina değilizErlend Loe’dan Mal Sayımı: İroniyi anlamayan nesle aşina değiliz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.