100. Yıl Marşları tam gaz: Kenan Doğulu’dan ‘İkinci Yüzyıl’

Fazıl Say, Erol Evgin, Turan Manafzade, Tarkan, Norm Ender ve şimdi de Kenan Doğulu. Cumhuriyetin 100. yılına armağan marşlar besteleyen isimlerden biri olan Doğulu, 'İkinci Yüzyıl' adını taşıyan bestesini yayınladı. Marşta Doğulu'ya, Murat Cem Orhan yönetimindeki koro eşlik etti.

Kültür Sanat 27 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyetin 100. yılına bir armağan da Kenan Doğulu’dan. Fazıl Say, Tarkan ve Norm Ender gibi isimlerin ardından Kenan Doğulu’ da ‘İkinci Yüzyıl’ adlı bestesini yayınladı. Müzik kariyeri boyunca seslendirdiği ’10. Yıl Marşı’ ve ‘Gençlik Marşı’ndan sonra bu kez de yeni bir marşla Türkiye’ye sesleniyor. Marşta Doğulu, mutlu, huzurlu, başarılı, birlik ve beraberlik içinde bir gelecek hayalini dillendiriyor.

Kenan Doğulu’ya koro eşlik ediyor

Söz ve müziğinin yanı sıra marşın düzenlenemesine de imza atan Kenan Doğulu’ya koro aranjmanında şef Murat Cem Orhan eşlik ediyor. Çelloda Jamal Aliyev, elektro gitarda Cem Şengün’ün yer aldığı marşın korosunda Ahmet Baykara, Aybars Yılmaz, Bade Kaynar Dedemen, Buğra Uğur, Ecem Arıcasoy, Eda Umay Akan, Esen Demirci, Fatma Mualla Dedemen, Mustafa Şahin Dedemen ve Uğur Etiler yer alıyor.

Tüm dijital platformlarda yayınlananan ‘İkinci Yüzyıl’, YouTube’da da müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Marş, ilk kez 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek konserde Kenan Doğulu tarafından seslendirilecek.

Tarkan, Fazıl Say, CSO, BİFO ve daha nicesi

Kenan Doğulu’nun yeni marşı dışında Cumhuriyetin 100. yıl için 2023 boyunca pek çok beste yayınlandı. Şarkı, marş ve senfoni formundaki bestelere her gün yenileri ekleniyor. 23 Nisan’da ‘100. yıl Marşı’nı yayınlayan Fazıl Say altıncı senfonisi olma özelliği taşıyan ‘100 Yaşında Bir Çocuk’u da besteledi. Tarkan ve Norm Ender’in bu hafta yayınladıkları marşlar da ilgi görmeyi başardı. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) tarafından dünya prömiyerini yapan beste beğeni toplamıştı. Cumhuriyetin 100. yılı için bir besteyi de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO)  seslendirdi. Utar Artun imzası taşıyan marşın yanı sıra besteci Hasan Uçarsu da bir ‘100. Yıl Türküsü’ besteledi.

Tarkan'dan Cumhuriyet'in 100. yılına marş: Sen Rahat UyuTarkan’dan Cumhuriyet’in 100. yılına marş: Sen Rahat Uyu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.