135 yıllık dergi National Geographic son kez raflarda

Yayınlandığı ilk günden itibaren keşif, araştırma ve bilim alanlarında dünyanın referans dergilerinden biri kabul edilen National Geographic 135 yıllık yayın hayatında son kez raflarda. Dergi, artık sadece abonelere gidecek.

Kültür Sanat 24 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

1888 yılında yayınlanmaya başlayan National Geographic, o tarihten günümüze dergi dünyasının referans yayınlarından biri oldu. Zaman içerisinde 32 dilde okurla buluşan dergi 2001 yılında Türkçe de çıkmaya başlamıştı. Dergi, 135 yılın ardındanbu ay son kez raflardaki yerini alacak. Bundan sonra sadece abonelere dağıtılacak. Derginin Türkçe edisyonunun son sayısı Haziran 2022’de çıkmıştı.

National Geographic sadece abonelere gidecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde de artık bayilerde satılmayacak olan National Geographic dergisi yalnızca abonelerin adreslerine postalanacak. Dergi yönetimi bu sayede basım ve dağıtım masraflarını kısmayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında dergi, birkaç ay önce yazı işleri ekibinin tamamını işten çıkarmıştı. Keşif, araştırma ve bilim alanında 135 yıldır dünyanın en saygın yayın organlarından birinin aldığı bu karar okurlar tarafından tepki toplamıştı.

Nisan 2023’ten beri konuk yazarlar ve editörlerin emeğiyle basılan derginin Aralık 2023 sayısında yılın öne çıkan fotoğraflarından seçme kareler yer aldı. Derginin archive.nationalgeographic.com adresinden tarihi boyunca yayınlanmış tüm sayılarına erişmek mümkün.

Evgeny Grinko: İstanbul'da çay içmeyi çok seviyorumEvgeny Grinko: İstanbul’da çay içmeyi çok seviyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.