14. yüzyılda geçen bir partiye davetlisiniz: ‘The Decameron’ Netflix’te

14. yüzyıl İtalyası... Partiler, şehvet dolu ilişkiler, şarabın su gibi aktığı dönemler... Netflix bir dönem dizisiyle daha izleyicilerini partiye davet ediyor. Kathleen Jordan’ın yaratıcısı olduğu 'The Decameron' 25 Temmuz’da gösterilecek.

Kültür Sanat 13 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dizinin ilk sezonu sekiz bölümden oluşacak.

Şarabın su gibi aktığı şehvetin dorukta olduğu bir aleme hazır mısınız? Dönem dramalarının ve uyarlamaların gücünü fark eden Netflix bir kere daha bildiği yoldan gidiyor ve “tüm zamanların en iyi öykü antolojisi” olarak tanımlanan bir dünya klasiğinden uyarlanmış yeni bir dönem dizisiyle izleyicisinin karşısına çıkıyor. Kathleen Jordan’ın yaratıcısı olduğu ‘The Decameron’ 25 Temmuz’da izleyicilerle buluşacak.

“Dünya edebiyatının ilk hikâyecisi” Giovanni Boccaccio’nun 1348’den 1351’e kadar üç yıl boyunca Avrupa’daki veba salgını sırasında tanık olduğu olaylardan etkilenerek kaleme aldığı, Floransa’nın dışında büyük Villa Santa’ya sığınan bir grup soylu ve hizmetçilerinin hikâyesini anlatan dünya klasiği Decameron hikayelerinden uyarlanan dizi eserin esnek bir yorumunu sunacak.

Decameron 14. yüzyıl İtalya’sında geçiyor.

Dizinin kadrosunda Tony Hale, Zosia Mamet, Tanya Reynolds, Amar Chadha-Patel, Leila Farzad, Lou Gala, Karan Gill, Saoirse-Monica Jackson, Douggie McMeekin ve Jessica Plummer’ın rol alıyor. İlk sezonu sekiz bölümden oluşan dizinin yapımını Jenji Kohan’ın şirketi Tilted Productions üstleniyor. Kohan, Jordan ve yönetmen Michael Uppendahl’ın yanı sıra Tilted’dan Blake McCormick ile Tara Herrmann dizinin baş yapımcıları.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.