2024 için bir sürpriz daha: Placebo da İstanbul’a geliyor

İstanbul'u yoğun bir konser mesaisi bekliyor. Bu mesainin en yeni halkası Placebo. İngiliz topluluk Blind Festival kapsamında 4 Ağustos'ta Küçük Çiftlik Park'ta konser verecek. Biletler 12 Mart Salı satışa çıkıyor.

Kültür Sanat 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul tüm zamanların konserler bakımından en bereketli yazlarından birini yaşamaya hazırlanıyor. Dünya çapında toplulukların yaz boyunca sahne alacağı İstanbul’a bir konuk daha geliyor. 2000’lerde alternatif rock dünyasında fırtınalar estiren Placebo 4 Ağustos’ta Küçükçiftlik Park’ta konser verecek. Grup iki yıl yıl önce de İstanbul’da bir konser vermişti. Biletler 12 Mart Salı saat 12.00’de satışta.

Bugüne kadar yedi stüdyo albüm yayınlayan Placebo sattığı 13 milyonu aşkın albümle Britpop türüne bir itiraz görevi üstlendi. İngiliz müziğinde güçlü bir değişimin önünü açan grup David Bowie, Robert Smith ve Michael Stipe gibi müzik efsaneleriyle işbirliği yaptı. İngiliz topluluk bugüne kadar yayınladığı ‘Black Market Music’, ‘Meds’ ve ‘We Come In Pieces’ gibi albümlerle müzik tarihindeki yerini sağlamlaştırdı.

Placebo 25 yılı geride bıraktı

2006’da piyasaya sürülen ve 1.1 milyonun üstünde satan ‘Meds’ hem Almanya’da hem de Fransa’da platin, İngiltere’de altın plak aldı. Placebo kariyerinin dönüm noktasını o sene Almanya Rock Am Ring festivalinde ana grup olarak sahneye çıkarak binlerce seyirciye konser verdiğinde yaşadı. Ardından Paris’teki Bercy Spor ve Kongre Salonu’nda iki gece üst üste 36 bin kişi için sahne aldı.

Placebo grubunun yapımcı Dave Bottrill ile üç aydan uzun bir süre boyunca kaydettiği altıncı stüdyo albümü ‘Battle For The Sun’ Haziran 2009’da yayınlanmıştı. Albüm grup için yepyeni bir döneme damgasını vuran şaşırtıcı, canlı, hayati ve sınırları zorlayan bir albümdü. Avrupa Billboard Listesinde iki hafta boyunca bir numarada kalan ‘Battle For The Sun’ 10 ülkede bir numara oldu, 20 ülkede Top 5’e yükseldi. MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde 2009’da En İyi Alternatif Rock Grubu ödülünü aldı.

Placebo 20. yılını 7 Ekim 2016’da ‘A Place For Us To Dream’ isimli retrospektif hit albümünü ve ‘Jesus’ Son’,  ‘Life’s What You Make It’gibi hitleri içeren altı yeni parçadan oluşan bir EP’yi piyasaya sürerek kutladı. İkili albümün yayınlanmasından kısa süre sonra, 2017 yılında 20. yılını kutlayan bir dünya turuna çıktı. Grubun sekizinci stüdyo albümü ‘Never Let Me Go’ 25 Mart 2022’de piyasaya sürüldü.

Biletlerin dakikalar içinde tükenmesinin nedeni ortaya çıktı: Genç nesil büyük konserlere açBiletlerin dakikalar içinde tükenmesinin nedeni ortaya çıktı: Genç nesil büyük konserlere aç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.