Şehirde iki hafta müzik rüzgarı esecek: İstanbul Caz Festivali başlıyor

İstanbul Caz Festivali başlıyor. Bu sene 30. yaşını kutlayan festival, yerli ve yabancı yıldızların yanı sıra yeni keşiflerle de dikkat çekiyor. 19 Temmuz'a kadar sürecek festivalin ana mekânlarından biri Parkorman. Ancak festival, Boğaz'dan Beylikdüzü'ne kadar farklı rotalara da uzanıyor.

Kültür Sanat 7 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Riff Cohen, 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında Okay Temiz ile aynı sahneyi paylaşacak.

İstanbul Caz Festivali ile müzik şehre yayılıyor. Bu akşam Avusturya Konsolosluğu’nda gerçekleşecek törenle başlayacak olan festival 30. yaşını kutluyor. 19 Temmuz’a kadar kentin farklı noktalarında müzikseverlerle buluşacak olan festivalde cazın yanı sıra dünya müziği, rock ve alternatif gibi türler de İstanbul’da yankılanacak. Festival kapsamında gerçekleşecek 40’a yakın konserde 200’ü aşkın müzisyen sahne alacak.

İstanbul Caz Festivali’nde yıldızlardan yeni keşiflere

İstanbul Caz Festivali, yerli ve yabancı yıldız isimlerin yanı sıra yeni keşiflere de yer verdiği bir programla karşımızda. 30. yılın şerefine festival, dünyanın dört bir yanında özel isimleri müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Şehrin yaz denince akla gelen ilk etkinlik mekânlarından biri olan Parkorman’da iddialı isimleri peşpeşe dinleyeceğiz. Festival için festival olarak da nitelendirebileceğimiz günlük programlara sahip festivalin öne çıkan yıldız isimlerine gelince…

The Lumineers, Morcheeba, Kovacs, Alfa Mist, Riff Cohen, Okay Temiz, Adamlar, Mammal Hands, Mert Demir, Ekin Beril ve Takeshi’s Cashew gibi isim ve topluluklar İstanbul Caz Festivali kapsamında 8, 9 ve 12 Temmuz’da Parkorman’da müzikseverlerin karşısına çıkacak. Festival içinde festival olarak da nitelendirebileceğimiz bu günlük konser serileri dışında 30. yaşını kutlayan bu özel etkinlik dizisi, Parklarda Caz gibi artık klasikleşmiş etkinlik dizilerine de ev sahipliği yapacak.

Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Şişli’de ücretsiz konserlerle seyirciyle buluşacak olan İstanbul Caz Festivali’nin bir diğer özel buluşması da Boğaz hattında gerçekleşecek. 16 Temmuz’da Kabataş İskelesi’nden kalkan Caz Vapuru, Anadolu Kavağı’na kadar gidip sonrasında da geri dönecek. Yerinde duramayan, gezmeyi sevenlerin merakla beklediği bir diğer buluşma ise Kadıköy’de. 13 Temmuz Perşembe akşamı +1’li Gece Gezmesi’nde Kadıköy sokaklarına yayılan müzik dalgası farklı mekânlarda yankılanacak. Festival süresinde her gün, günün programı ve konser izlenimlerini 10Haber’de okumaya devam edebilirsiniz.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.