Tan Sağtürk: ‘Bu ilgi bize motivasyon kazandırıyor’

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Giuseppe Verdi'nin başyapıtı 'Aida' operası ile başladı. Festival açılışında konuşan Tan Sağtürk, sanatseverlerin yoğun ilgisinin kendilerini motive ettiğini açıkladı.

Kültür Sanat 14 Eylül 2024

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali düna akşam gerçekleşen gösteriyle başladı. Tarihi antik tiyatroda Giuseppe Verdi’nin başyapıtlarından ‘Aida’ sahnelendi. Öncesindeyse Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki festivalin açılışında, Aspendos’un etkileyici mimarisi ve akustiğinde festivali düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Festivallerde tarihi rekor

Bu yıl festivallerde büyük başarılara imza atmanın gururunu da yaşadıklarını belirten Tan Sağtürk, “15. İstanbul Opera ve Bale Festivalimiz, 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivalimiz ile 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’mizde tarihi seyirci rekorlarına ulaştık. Şimdi sıra Aspendos Festivali’mizde. Bu başarılarımızda sanatseverlerimizin desteği ve ilgisi büyük rol oynuyor. Bu ilgi ve destekle bize yüksek motivasyon kazandırdığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Aida’yı Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi sanatçıları sahneye taşıdı.

Tan Sağtürk’ün konuşmasının ardından Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri tarafından Giuseppe Verdi’nin Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkansız aşkını anlatan üç perdelik ‘Aida’ operası sahnelendi. Orkestra şefi Lorenza Castriota yönetiminde sahnelenen ve solistlere Şef Mahir Seyrek yönetiminde Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarının eşlik ettiği eserin, tarih araştırmalarını Ravivaddhana Monipong Sisowath, rejisörlüğünü ise Vincenzo Grisostomi Travaglini üstlendi.

Festival kapanışı ‘Tosca’yla

31. Aspendos Opera ve Bale Festivali 20 Eylül’de Çaykovski’nin çok sevilen ‘Kuğu Gölü’ balesiyle devam edecek. Prens Siegfried ve Prenses Odette’in aşkını konu alan baleyi Antalya Devlet Opera ve Balesi sahneliyor. 22 Eylül’de ise festival Kazakistan’dan gelen konuklarını ağırlıyor. Astana Bale Tiyatrosu saat 21.00’de ‘Carmen’ ve ‘Tango Ateşi’ adlı performanslarıyla Aspendos’un tarihi atmosferinde seyirciyle buluşacak. Festivalin 16 Eylül’deki kapanışındaki da bir opera klasiği var. Puccini’nin ölümsüz eseri ‘Tosca’ orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir DOB orkestraları ile koro şefi Mahir Seyrek’in yönettiği Antalya DOB korosunun performansıyla sahnlenecek.

'Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın yönetmeni Şahin: Aklım 1919’da kaldı‘Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın yönetmeni Şahin: Aklım 1919’da kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.