İstanbul Opera Festivali Aida ile sona erdi

İstanbul Opera Festivali, 'Aida' ile sona erdi. Giuseppe Verdi'nin başyapıtı, Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluştu. Önceki gece gerçekleşen performans İstanbul ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak prodüksiyonuyla sahneye taşındı.

Kültür Sanat 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 'Aida' ile sona erdi.

İstanbul Opera Festivali’nin kapanışı ‘Aida’ ile gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Ankara ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak sahneledikleri Giuseppe Verdi’nin başyapıtı eser büyük ilgi gördü. Önceki akşam sahnelenen oyun aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi’nin en büyük prodüksiyonlarından biri olma özelliği taşıyor.

İstanbul Opera Festivali’nde görkemli kapanış

İstanbul Opera Festivali, 10 Haziran’da Gala Konseri ile kapılarını açmıştı. Festival önceki gece Giuseppe Verdi’nin ‘Aida’ operasıyla sona erdi. Solistleri, korosu ve dansçıları ve görkemli rejisi ile kapanışa damgasını vuran ve festival seyircisinden büyük alkış alan eseri ünlü İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koydu.

Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Orkestrası ve Koro Şefi Paolo Villa yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi ve İDOB Korosu eşliğinde solist sanatçılar; Evren Ekşi Aida, Efe Kışlalı Radames, Jaklin Çarkçı Amneris, Murat Güney Amonasro, Gökhan Ürben Ramfis, Göktuğ Alpyaşar Il Re Delle’Egitto, Serkan Bodur Un Messaggero, Ayşenur Ayyıldız Haksoy Sacerdotessa rollerinde seyirci karşısında oldu.

Muhteşem müzik, dans, dekor ve kostümlerle antik Mısır’ı sahneye taşıyan ve Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkânsız aşkının öyküsü MDTİst dansçılarının etkileyici koreografisi ile renklendi.

Festivalde 6 etkinlik sanatseverlerle buluştu

Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin sahnelediği Gala Konser ve ‘Saraydan Kız Kaçırma’, ”La Traviata’, ‘Andrea Chenier’ ve ‘Aida’ operalarının yer aldığı muhteşem opera şöleni bu yıl, 10-22 Haziran tarihlerinde, sanatseverlerin yoğun ilgisi eşliğinde dünyanın en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldüMısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.