34. Ankara Film Festivali’nde dokuz film yarışacak

34. Ankara Film Festivali'nde yarışacak dokuz film belli oldu. 2 Kasım'da başlayacak olan festivalde '8x8', 'Aniden', 'Karganın Uykusu', 'Cam Perde', 'Son Hasat', 'Sanki Her Şey Biraz Felaket', 'Annesinin Kuzusu', 'Kör Noktada' ve 'Yüzleşme' büyük ödül için yarışacak.

Kültür Sanat 6 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

34. Ankara Film Festivali’nde yarışacak yapımlar belli oldu. 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin yarışma bölümünde dokuz yapım yer alıyor. Yarışma filmleri Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, sinema yazarı Murat Erşahin ve Başkent Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucunda açıklandı. Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması jüri üyeleri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Ankara Film Festivali’nde prömiyer zamanı

2023 yılında hem ulusal hem de uluslararası festivallerden ödülle dönen ve Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde yapacak filmlerden oluşan seçkide dikkat çeken yapımlar yer alıyor. Kıvanç Sezer’in ‘8X8’, Melisa Önel’in ‘Aniden’, Umut Evirgen’in ‘Annesinin Kuzusu’, Fikret Reyhan’ın ‘Cam Perde’, Tunahan Kurt’un ‘Karganın Uykusu’, Ayşe Polat’ın ‘Kör Noktada’, Umut Subaşı’nın ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’, Cemil Ağacıkoğlu’nun ‘Son Hasat’ ve Filiz Kuka’nın ‘Yüzleşme’ filmleri yarışacak.

Ankara Film Festivali’nde En iyi Ulusal Uzun Film ödülüm kazanacak yapıma 100 bin TL ödül verileceği de açıklandı. Mahmut Tali ilk Film Ödülü’nün kazananına ise 40 bin TL para ödülü verilecek. Festivalde bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü takdim edilecek.

Müzik Radarı'na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin ÖzerMüzik Radarı’na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin Özer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.