Lucio Fontana’nın tablosuna 30 milyon dolar değer biçildi

20. yüzyılın en önemli ressamlarından ve teorisyenlerinden Lucio Fontana'nın 1964 yılında tamamladığı 'La fine di Dio' tablosu New York'ta açık artırmaya çıkıyor. Sothesby's'in müzayedesinde yer alacak eserin 30 milyon dolar satılması bekleniyor.

Kültür Sanat 12 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Lucio Fontana'nın 'La fine di Dio' adlı eseri New York'ta açık artırmaya çıkıyor.

Lucio Fontana’nın 1964 tarihli ‘La fine di Dio’ eseri Sotheby’s’in gelecek ay yeni alıcısını bulmaya hazırlanıyor. Eser, New York’ta gerçekleşecek açık artırmada 20-30 milyon dolar arasında bir fiyatla satışa çıkacak. Eser sanatçının 1960’larda çığır açan 38 adet ‘La fine di Dio’ tablosundan oluşan serinin bir parçası ve kariyerinde biçimlendirdiği uzay temasının da devamı.

Lucio Fontana’nın eseri resme yeni bir boyut kazandırmıştı

Sothesby’s’nin çağdaş sanat başkanı David Galperin eser hakkında konuşurken bunun Lucio Fontana’nın en iyi tablosu olduğu görüşünde. Galperin tablo hakkında açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Güneşin kendisi gibi göz kamaştırıcı olan bu tablo sanatçının derinlik, ışık ve uzayla on yıllardır süregelen ilgisinin nihai kanıtı. Tıpkı İkinci Dünya Savaşı ve atom bombasının Jackson Pollock ve Barnett Newman için yeni bir dil yaratması gibi Yuri Gagarin’in 1961’deki uçuşuyla başlayan uzay araştırmaları da Fontana’nın ‘La fine di Dio’ serisiyle resme yeni bir boyut kazandıran katalizör oldu.”

‘La fine di Dio’ Lucio Fontana’nın serisindeki dört sarı eserinden biri olma özelliği taşıyor. Eser uzun yıllardır Amerikalı koleksiyonerler Cindy ve Howard Rachofsky’nin envanterinde yer alıyordu. Önümüzdeki ay yapılacak müzayedede satışa sunulacak eser yedi yıldan bu yana bir ilke imza atacak. 1899-1968 yılları arasında yaşayan sanatçının 29,2 milyon dolarlık mevcut müzayede rekorunu kırdığı 2015 yılından bu yana seriden ilk kez bir sarı eser müzayedede satışa sunulacak.

Yıllar geçiyor bu gerçek değişmiyor: Pablo Picasso ve Andy Warhol en popüler ressamlarYıllar geçiyor bu gerçek değişmiyor: Pablo Picasso ve Andy Warhol en popüler ressamlar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.