Bu da oldu: Muğla’da 50 bin Euro değerindeki bronz kuş heykelinin başını çaldılar

Muğla'da gerçekleşen Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin son gününde hırsızlık vakası yaşandı. Ender Güzey ile sanatçı arkadaşlarının 'Kuşlar' sergisinde yer alan 50 bin Euro değerindeki bronz kuş heykelinin başı çalındı. Sanatçı Güzey'in en büyük korkusu parçaların hurdacılara satılması.

Kültür Sanat 22 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
30 kilogram ağırlığındaki bronz heykelin başı, festivalin son günü çalındı.

Muğla’nın Milas ilçesinde gerçekleşen Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali 18-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlendi. Festival kapsamında açılan sergilerden biri de ressam ve heykeltıraş Ender Güzey ile sanatçı arkadaşlarının ‘Kuşlar’ıydı.

Güzey, “Heykele ait parçaların hurdacılara satılmasından korkuyorum” diyor.

Ancak Güzey sergi alanına gittiğinde, 30 kilogram ağırlığındaki bronz heykelin başının yerinde olmadığını gördü. Heykel başı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınmıştı. Jandarma ekiplerine bildirilen olay araştırılıyor ancak Güzey, heykelin parçalarının hurdacılara satılmasından korkuyor.

Bronz heykel 50 bin Euro değerinde

Bronz heykelin 50 bin Euro değerinde olduğunu belirten Güzey “Festival kapsamında kurguladığım sergide bana ait birkaç eser de yer alıyor. Onlardan biri de 30 kilogram ağırlığındaki heykeldi. Dün gece güvenlik olmasına rağmen sabah geldiğimde heykelin başı ve sarkaçlarının çalındığını gördüm. Durumu jandarma ekiplerine bildirdim. Heykeli çalan kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlatıldı” diyerek esere ait parçaların bir an önce bulunmasını umduğunu söyledi.

Sabancı Müzesi'nde hep yana yana: Müzede Sahne'de 'Harika Şeyler Listesi'Sabancı Müzesi’nde hep yana yana: Müzede Sahne’de ‘Harika Şeyler Listesi’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.