60. Venedik Bienali’nde bir iptal daha

Venedik Bienali'nde sular durulmuyor. Yeni Zelanda'nın katılma kararını iptal etmesinin ardından Polonya'nın sanatçı değişikliğine gitmesi bienale gölge düşürmüştü. Şimdi de Fas pavyonunun küratör ve sanatçılarının katılımı iptal edildi.

Kültür Sanat 19 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
59. Venedik Bienali'nde Türkiye Pavyonu'nda Füsun Onur'un çalışmaları yer almıştı.

20 Nisan-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak 60. Venedik Bienali’nde peş peşe iptaller gündemde. Bu yıl 60. kez gerçekleştirilecek bienalde Yeni Zelanda’nın katılmını iptal etme kararının ardından 10Haber’de de duyurduğumuz üzere Polonya’nın sanatçı değişikliğine gitmesi prestijli etkinliğe gölge düşürmüştü. Bu iki olay tartışılmaya devam ederken gündeme bir haber daha düştü. Bu sefer gündemin odağındaki ülke ise Fas.

Fas Kültür Bakanlığı herhangi bir gerekçe açıklamadı

Fas Kültür Bakanlığı, daha önce 60. Venedik Bienali’ne katılacağı açıklanan sanatçıların ve küratörün katılımını iptal etti. Karar, organizasyonun başlamasına üç ay kala açıklandı. Bu, aynı zamanda Afrika ülkesinin bienaldeki ilk temsiliyeti olacak. Paris merkezli Le Monde’u Afrika edisyonuna konuşan Le Monde pavyonun küratörü Mahi Binebine, Fas Kültür Bakanlığı’nın iptal sonrası herhangi bir gerekçe açıklamadığını söyledi. Bakalık, Binebine yerine sanat tarihçisi Mouna Mekouar’ın yeni küratör olarak atandığını duyurdu. Karar sonrası bakanlık gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Sanatçılar Gazze için imza attı: İsraili destekleyen Almanya boykotla tehdit ediliyorSanatçılar Gazze için imza attı: İsraili destekleyen Almanya boykotla tehdit ediliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.