7. Efes Opera ve Bale Festivali ‘Kuğu Gölü’yle başladı

7. Efes Opera ve Bale Festivali dün akşam Çaykovski'nin başyapıtı 'Kuğu Gölü' balesiyle başladı. 'Hisseli Harikalar Kumpanyası', 'Figaro'nun Düğünü', 'Evita', 'Tosca' sahnelecek eserler arasında. Festival 13 Temmuz'da 'Zorba' ile kapanacak.

Kültür Sanat 30 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kuğu Gölü balesi festivalin açılışında sahnelendi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali başladı. Çaykovski’nin başyapıtı ‘Kuğu Gölü’ balesiyle başlayan festivalin açılışında İzmir Devlet Opera ve Balesi Bale Topluluğu ile Berlin Devlet Balesi baş dansçıları Iana Salenko ve Marian Walter sahneydi. Gösteri öncesinde Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Tan Sağtürk Efes’teki etkinlik dizisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Festivale yabancı konuklar da katılıyor

Tan Sağtürk, “Sanatseverlerin her yıl yoğun ilgiyle takip ettiği 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivalimizin bu yılki programında iki opera, iki bale, iki müzikal ve bir çocuk operası bulunuyor. Beş yabancı konuk sanatçı sahnede olacak” dedi. Festival programında ilk kez çocuklara yönelik bir eser yer aldığını belirten Sağtürk açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bunun hassasiyetle üstünde duruyoruz. Çocuklarımızı sanatla buluşturmayı çok önemsiyoruz. Devlet Operası ve Bale Genel Müdürlüğü’nün Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun’da bulunan 6 il müdürlüğümüz sanat sezonumuz boyunca eğitim programları düzenleyerek çocuklarımıza opera evlerinde konuk ettiler. Çocuklarımız kostüm atölyelerinden bale salonuna, sahneden dekor atölyelerine kadar, sahne sanatlarının hem en gelişmiş hem de en çok emek isteyen dalları olan opera ve baleyi çok yakından tanıma fırsatı buldular. Festivalde de Necdet Aydın Sahnesi’nde 30 Haziran Pazar günü saat 14.00’de ilk defa çocuklar için ‘Barış Ormanı Operası’ sahnelenecek”

‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ Efes’te

Festivalde nostaljik eser olan ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ müzikalinin bulunduğunu ifade eden Sağtürk, “Ülkemizde sevilen şarkılarının hala hafızalarda yer aldığı ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ müzikali, 2 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da sahnelenecek. Haldun Dormen’in kaleme aldığı, Melih Kibar’ın bestelediği, Çiğdem Talu’nun şarkı sözlerini yazdığı eserin müzik düzenlemelerini ve orkestra şefliğini Kıvanç Tepe üstleniyor.

Sahnelenecek Wolfgang Amadeus Mozart’ın ünlü operası ‘Figaro’nun Düğünü’, 5 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da prömiyerini gerçekleştirecek. Festival programında en önemli klasik opera eserleri arasında yer alan Tosca da izlenebilecek.

Festivalin kapanışı ‘Zorba’yla

‘Tosca’ operası, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından 10 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da sahnelenecek. ‘Tosca’ operasında Güney Kore asıllı ödüllü soprano Lilla Lee ile ünlü tenor Enrique Ferrer başrollerde yer alacak. Ege’nin ünlü hikayesini bale adımları ile sahneye taşıyan ‘Zorba’ 13 Temmuz’da festivalin kapanış eseri olacak. Ünlü Yunan edebiyatçı Nikos Kazancakis’in aynı adlı eserinden esinlenilen eserin librettosu ve koreografisi Lorca Massine imzası taşıyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi baş dansçıları ve solist sanatçıları ile Zorba rolünde Avustralyalı konuk yıldız sanatçı Joshua Legge sahnede olacak”

Yamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyorYamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.