72 yıl sonra ilk kez! Miley Cyrus zirveye yerleşti

2023'e kadın müzisyenler damga vurdu. 1950'li yıllardan sonra bir ilk anlamına gelen bu olay medyanın da gündeminde. 72 yıl sonra ilk kez kadın sanatçılar zirvede bu kadar uzun süre liderliğe sahip oldu. Miley Cyrus 31 hafta birincilik koltuğundaydı.

Kültür Sanat 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Müzik dünyası 1950’li yıllardan sonra bir ilke tanıklık etti. 2023 yılında kadın şarkıcılar müzik listelerinde daha uzun süre zirvedeydi. Variety’nin hesaplamalarına göre 1952 yılından bu yana ilk kez kadın şarkıcılar listelerde zirvede bu kadar uzun süre kalmayı başardı. BPI tarafından yapılan detaylı bir araştırma sonucu ortaya çıkan sonuçlara göre Miley Cyrus’ın “Flowers” şarkısı 198 milyon dinlenme ile 31 hafta boyunca birinci sırada kaldı.

The Weeknd listede ikinci sırada

Listenin zirvesinde yer alan diğer isimler ise ‘Kill Bill’ şarkısı ile SZA, ‘Anti-Hero’ ile Taylor Swift, ‘People’ şarkısyla Libianca Fonji ve ‘Miracle’ ile Ellie Goulding, ‘Boy’s a Liar’ ile PinkPanteress ve ‘Escapism’ ile RAYE oldu. BPI tarafından paylaşılan bir diğer veriye göre her hafta müzik listelerinin ilk 10’unun yüzde 48,5’i kadınlardan oluşuyordu. Öte yandan The Weeknd ya da nam-ı diğer Abel Tesfaye’nin ‘Highlights’ albümü, yılın en çok dinlenen albümü oldu. Taylor Swift’in ‘Midnights’ albümü ise 2. sırada yer aldı.

Efsane geri döndü: Plak satışlarında Rolling Stones ve Taylor Swift etkisiEfsane geri döndü: Plak satışlarında Rolling Stones ve Taylor Swift etkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.