Taylor Swift ABD’den sonra Uzakdoğu’yu da karıştırdı

ABD Başkanlık Seçimleri'ne dahil olan Taylor Swift bu kez Uzakdoğu ülkelerinde krize yol açtı. Sadece Singapur'da konser vermesi karşılığında fazladan üç milyon dolar teklif edilmesine Tayland ve Filipinler'den tepki geldi.

Kültür Sanat 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Taylor Swift ABD’deki seçim sürecinden sonra Uzakdoğu’da da krize neden oldu. Eras turnesi kapsamında Uzakdoğu yolculuğuna çıkmaya hazırlanan müzisyen hakkında ortaya atılan bir iddia konuşuluyor. Uzakdoğu turnesi kapsamında sadece Singapur’da konser vermesi karşılığında Amerikalı şarkıcıya üç milyon dolar teklif edildi. Bu iddiayı dile getiren ise Tayland ve Filipinler.

Üç Uzakdoğu ülkesi arasındaki krizin seviyesi başbakanlar düzeyinde. Taylor Swift tarafı Singapur’un sadece kendi ülkelerinde konser vermesi teklifini yalanlamadı. Öte yandan Tayland başbakanı Srettha Thavisin Singapur’un bu hamlesini kinayeli bir şekilde zekice bulduklarını söyledi ve ekledi: “Tayland’a gelseydi burada organize etmek daha ucuza mâl olurdu. İnanıyorum ki Tayland’a daha fazla sponsor ve turist çekebilirdik.”

‘Taylor Swift ikili ilişkilere zarar verdi’

Filipinler meclisinden Joey Salcede Singapur ile iyi ikili ilişkilerinin olduğunu ancak tavrın hiç hoş olmadığını belirtti. Milletvekili Singapur’un ikili ilişkilere zarar verdiğini söyledi. Konu hakkında Singapur basınında çıkan haberlerde ise iddiaların doğruluğundan ziyade Taylor Swift konserlerinin sadece ülkelerinde yapılması durumunda elde edilecek turizm gelirine vurgu yapıldı.

Singapur Turizm Bakanlığı konu hakkında sessizliğini koruyor. İddiaları yalanlamayan bakanlık böyle büyük bir organizasyonu düzenlemenin ülkelerine kazandıracağı gelire değindi. 5.5 milyon nüfusu olan Singapur dünyanın en müreffeh ülkeleri arasında. Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan ülke yıldız müzisyenlerin de turne programlarında da kendine yer buluyor.

Beyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezindeBeyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.