ABD’li oyuncu Cynthia Nixon Filistin için açlık grevinde

ABD'li oyuncu ve aktivist Cynthia Nixon Hobbes şimdi de ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin Gazze’de kalıcı ateşkes için başlattığı beş günlük açlık grevine katıldı. ABD hükümetini ölümleri durdurma konusunda yavaş hareket etmekle suçladı.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

ABD’li oyuncu Cynthia Nixon HBO’nun efsane dizisi ‘Sex and the City’ dizisindeki avukat Miranda Hobbes rolüyle bilinse de aynı zamanda sıkı bir aktivist.

Hobbes şimdi de ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin Gazze’de kalıcı ateşkes için başlattığı beş günlük açlık grevine katıldı. Washington’da Beyaz Saray’ın önünde toplanan eylemciler yaptıkları basın açıklamasında ABD başkanını ve üst düzey yetkililerini Filistin’e yönelik politikaları nedeniyle eleştirdi.

‘Bu ölümlerin rutin hiçbir yanı yok’

Kendisini ‘büyükanne ve büyükbabaları Holokost’tan kurtulan Yahudi çocukların annesi” olarak tanıtan Nixon da şunları söyledi:

“İsrail yedi hafta içinde Afganistan’da 20 yıl devam eden savaşta öldürülen çocuk sayısından daha fazla sivil öldürdü. Hem de küçücük bir toprak parçası içinde. İnsanların sivil kayıpların bir savaş rutini olduğunu söylemesinden bıktım usandım. Bu ölümlerin rutin hiçbir yanı yok.”

Amerika Demokratik Sosyalistleri üyesi de olan oyuncu İsrail- Filistin savaşındaki politikaları nedeniyle ABD başkanını da eleştirdi, oğlunu kaybeden Biden’ı acılarla empati kurmaya davet etti. Ayrıca ABD hükümetinin insanların hayatını kurtarmak için çok yavaş kaldığını söyledi.

“Böylesine yıkıcı kişisel kayıplar yaşamış bir başkana kişisel bir ricada bulunmak istiyorum. Kendisinin de kabul ettiği bir empatiyle bağlantı kurması ve Gazze’deki çocuklara bakıp onların kendi çocukları olduğunu hayal etmesi. Kendisine mevcut ateşkesin devam etmesi için yalvarıyoruz.” 

İsrail ve Hamas’ın anlaştığı ateşkesin süresi dolsa da Katar ve Mısırlı yetkililerin açıklamasına göre her iki taraf da ateşkesin iki gün daha uzatılması konusunda anlaştı.

Ateşkeste dördüncü gün: Katar '2 gün uzatıldı', İsrail 'Netlik yok' dediAteşkeste dördüncü gün: Katar ‘2 gün uzatıldı’, İsrail ‘Netlik yok’ dedi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.