Açık Yapıt’a Londra’dan sonra bir ödül de İtalya’dan

Londra Tasarım Bienali'nden Açık Yapıt'la ödül alan sanatçı Melek Zeynep Bulut'a bir ödül de İtalya'dan. Bulut Avrupa’nın en prestijli tasarım ödüllerinden biri kabul edilen A’ Design Award & Competition‘ı kazandı.

Kültür Sanat 4 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Melek Zeynep Bulut Avrupa’nın en prestijli tasarım ödüllerinden A’ Design Award & Competition‘ı kazandı. Daha önce de Londra Tasarım Bienali’nde Halk Ödülü kazanan Bulut deneysel bir mekân kurgusu olan eseri ‘Açık Yapıt’ ile İtalya’da da ödül aldı. Her yıl Milano yakınlarında Como’da düzenlenen, dünyanın her yerinden yüzlerce sanatçı ve tasarımcının katıldığı A Design Award’ın Fine Arts & Arts Installation Design kategorisinde ödüle layık görüldü.

A Design Award’da ödül kazanan sanatçılar 278 kişiden oluşan bir jüri tarafından belirlendi. Kazananlar önümüzdeki ay Como’da gerçekleştirilecek gala gecesi ve törenine katılarak ödüllerini alacak. Törenle birlikte ödül kazanan sanatçıların çalışmalarının da yer aldığı bir sergi de ziyarete açılacak.

Açık Yapıt 47 ülkenin eserini geride bıraktı

‘Açık Yapıt’ Haziran 2023’te London Tasarım Bienali’nde tarihi Somerset House’un avlusunda sergilenmesinin ardından 47 ülke ve 22 üniversite arasından seçilerek Public Award’ı kazandı ve çeşitli çağdaş sanat otoriteleri tarafından ‘Son Anıt’ olarak yorumlanarak sergilendiği ilk günden itibaren uluslararası basında önemli bir yer edindi.

Bu etkili serginin hemen ardından Londra Tasarım Festivali’nde tarihi Thames Nehri üzerinde kürasyonunu ‘yer, aidiyet temaları üzerine bir düşünce’ olarak belirleyerek bu kez ‘asılı bir anıt’ olarak sergilendi ve rekor ziyaretçi ağırlayarak son yılların en etkili işlerinin listelendiği ‘The Red Book’a girdi.

Refik Anadol: Yapay zeka herkes için olmalıRefik Anadol: Yapay zeka herkes için olmalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.