Adana’da yarışacak filmler belli oldu: Altın Koza Ödülü için 11 film

Bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali'nde 11 uzun metraj film Altın Koza için yarışacak. Filmlerin 10'u Türkiye prömiyerini festivalde yapacak. En İyi Film Ödülü'nü kazanan film 1.5 milyon TL'nin de sahibi olacak.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

23 Eylül’de başlayacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Altın Koza ödülleri 11 film yarışacak.

Yarışmada bu yıl Vuslat Saraçoğlu’nun ‘Bildiğiniz Gibi Değil’, Erkan Tahhuşoğlu’nun ‘Döngü’, Türker Süer’in ‘Gecenin Kıyısı’, Hikmet Kerem Özcan’ın ‘Hakkı’, Murat Fıratoğlu’nun ‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’, Burak Çevik’in ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’, Ceylan Özgün Özçelik’in ‘On Saniye’, Doğuş Algün’ün ‘Ölü Mevsim’, Zeynep Köprülü’nün ‘Su Yüzü’, Orhan İnce’nin ‘Umut’ ve Gürcan Keltek’in ‘Yeni Şafak Solarken’ yer alıyor.

10 filmin Türkiye prömiyeri yapıyacak

Festivalde yarışacak filmlerden ‘Bildiğiniz Gibi Değil’ dışındaki  (İstanbul Film Festivali’nde gösterilip ödül almıştı) 10 film Türkiye prömiyerini Altın Koza’da yapacak. Türkiye prömiyerini yapacak 10 film arasında Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak ‘Gecenin Kıyısı’ ve ‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’, Karlovy Vary Film Festivali’nde gösterilen ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’, Aegean Film Festivali’nde gösterilen ‘Hakkı’ ve Locarno Film Festivali’nden ödülle dönen ‘Yeni Şafak Solarken’ var.

Yarışmadaki beş film, ‘Döngü’, ‘On Saniye’, ‘Ölü Mevsim, ‘Su Yüzü’, ‘Umut’ ise dünya prömiyerini Adana’da yapacak.

Altın Koza ödüllerini kimin alacağına Nuri Bilge Ceylan’ın başkanlığını yapacağı Mehmet Aslantuğ, Serenay Sarıkaya, Nermin Yıldırım, Mustafa Kara, Ayris Alptekin ve Müge Turan’dan oluşan jüri karar verecek. Yarışmada En İyi Film’e 1.5 milyon TL değerinde para ödülü verilecek.

Yüzü bizi yaktı içi kendini: Alain Delon, sinema onun gibisini görmedi!Yüzü bizi yaktı içi kendini: Alain Delon, sinema onun gibisini görmedi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.