Ahmet Güneştekin ve İmamoğlu duyurdu: Kayıp Alfabe Artİstanbul Feshane’de

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu sanatçı Ahmet Güneştekin'i atölyesinde ziyaret etti. İkili yaptıkları ortak açıklamayla Güneştekin'in 'Kayıp Alfabe' sergisinin 17 Ocak 2025'te Haliç kıyısındaki Artİstanbul Feshane'de açılacağını duyurdular.

Kültür Sanat 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Artİstanbul Feshane kendisinden söz ettirecek bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ahmet Güneştekin’in Kayıp Alfabe adını taşıyan yeni sergisi 17 Ocak’ta 2025’te sanatseverlerle buluşacak. Resmi duyuru sanatçının eserlerini ürettiği mekânlardan olan Güneştekin Sanat Rafinerisi’nde çekilen videoyla yapıldı. Türkiye’nin dünya çapındaki sanatçısının yeni sergisini İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ahmet Güneştekin birlikte yaptı.

Küratörlüğünü Christoph Tannert’ın üstleneceği sergi Ahmet Güneştekin’in malzeme üstündeki dönüştürücü etkisinden izler taşıyan yeni çalışmalarından oluşacak. Kapsamlı bir yapıda olacağı açıklanan sergide farklı disiplinlerde işler yer alacak. Kayıp Alfabe’de sanatçının büyük ölçekli ve mekâna özgü heykel çalışmaları, üstkurmaca yapılar ve mitolojik unsurlarla çalıştığı yapıtları, nesneleri malzemelerin farklı yönlerini yansıtacak biçimde kullandığı ses ve video enstalasyonları yer alacak.

Sergi altı ay açık kalacak

İBB Miras’ın Osmanlı modernleşmesinin sembolü Feshane’de yaptığı kapsamlı restorasyonun ardından açılan Artİstanbul Feshane geçen yıldan bu yana çağdaş sanatçıların eserlerinin yanı sıra Tate Modern’den eserlere de ev sahipliği yapıyordu. Haliç kıyısındaki sanat merkezi ş17  Ocak’tan itibaren altı ay boyunca Ahmet Güneştekin’in eserlerine de ev sahipliği yapacak.

Sergi Turu Beyoğlu hattında: Jackie'nin Uçurtmaları, Nuri İyem'in portreleriSergi Turu Beyoğlu hattında: Jackie’nin Uçurtmaları, Nuri İyem’in portreleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.