Ahmet Ümit artık arkeolog

Ahmet Ümit, 2021 yılında yayınladığı 'Kayıp Tanrılar Ülkesi' romanıyla Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından arkeolog üye beratıyla onurlandırıldı. Üyelik beratı İstanbul Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson tarafından takdim edildi.

Kültür Sanat 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Foto 1: Ahmet Ümit, arkeoloji beratını İstanbul Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson'un elinden alırken.

Berlin Emniyet Müdürlüğü’nün cevval başkomiseri Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias Becker’in öyküsüne büyük onur. Ahmet Ümit 2021 yılında yayınladığı romanı ‘Kayıp Tanrılar Ülkesi’ ile Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından arkeolog üye beratıyla onurlandırıldı. Berlin sokaklarından Bergama’ya oradan da yanı başındaki antik kente uzanan bir macerada yaşananlar ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihini çarpıcı bir dille yansıttığı için yazarın bu unvana layık görüldüğü açıklandı. Ümiy, üyelik beratını Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün bilimsel danışma
kurulunun önerisiyle aldı.

Ahmet Ümit’e üyelik beratı takdim edildi

Üyelik beratını, 14 Aralık Perşembe günü Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht katılımıyla yapılan Winckelmann Konferans Günü’nde, İstanbul Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson’un elinden alan Ahmet Ümit şunları söyledi: “Bir edebiyatçı olarak bilim insanları tarafından ödüllendirmek benim için çok büyük bir onur. Umarım zengin tarihimize ve muhteşem arkeolojik alanlarımıza daha fazla sahip çıkarız. Çünkü geçmişine sahip çıkmamayanlar, bügünlerine de sahip çıkamazlar”

Bu, Ahmet Ümit’in arkeoloji dünyasıyla ilk buluşması da değil. Yazar, 2006 yılında da Türk Eski Çağ Enstitüsü tarafından Patasana ve Ninata’nın Bileziği adlı eserleriyle arkeolog beratıyla ödüllendirilmişti.

Muzır Kurulu, Ahmet Ümit’i 16 yıl sonra 'poşete soktu'Muzır Kurulu, Ahmet Ümit’i 16 yıl sonra ‘poşete soktu’

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.