AKM çalışanları soruyor: Otopark ücretini neden kendi cebimizden ödüyoruz?

Atatürk Kültür Merkezi çalışanları kendi ceplerinden ödedikleri otopark ücretinden şikayetçi. Sanatçılar ve kurum çalışanları, indirimli haliyle günlük 75 TL'ye varan bir ücret ödüyor ve soruyorlar:"Neden kendi cebimizden ödüyoruz?" Sanat kurumu çalışanları konuyla ilgili imza kampanyası başlattı.

Kültür Sanat 7 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
AKM otopark ücreti çalışanlarıiçin 'indirimli' de olsa tek günlük ücret 75 TL’yi buluyor.

Atatürk Kültür Merkezi(AKM) yeniden açıldığında takvimler 2021 yılını gösteriyordu. O günden bu güne merkezde prova yapan sanatçılar ve kurum çalışanları, otopark içinindirimli haliyle günlük 75 TL’ye varan bir ücret ödüyor. Yani çalışan sanatçı ve personeller araçlarıyla gelirse ayda yaklaşık 1875 TL’ye varan bir meblağ ediyor.Cumhuriyet’ten Orhun Atmış’ın haberine göre çalışanlar bu ücret nedeniyle zorlanıyor ve soruyorlar: “Neden kendi cebimizden ödüyoruz?”

2 Ağustos’ta başlayan kampanyada, “Bizim diğer illerdeki sanatçı memur arkadaşlarımızdan hiçbir farkımız yok” ifadeleri yer alıyor.

‘Bizim diğer illerdeki sanatçı memur arkadaşlarımızdan farkımız yok’

Kurum çalışanları ve sanatçılar 2 Ağustos tarihinde imza kampanyası projesi change.org adlı internet sitesi üzerinden bir imza kampanyası başattı. Ecesu Sertesen’in başlattığı kampanyada çalışanlar, genelde sekiz saat boyunca kurumda vakit geçirdiklerini, bazen işleri olmasa bile provalar için merkezde vakit geçirmek istediklerini dile getiriyor. Çalışanlar, “Bu fahiş fiyatların devlet personelinden tahsil edilmesini doğru bulmuyoruz” diyor. Kampanya açıklamasında ayrıca  şu ifadeler yer alıyor:

“Türkiye’de hiçbir sanat kurumu çalışanı, çalıştığı sanat kurumunun otoparkına para ödemezken AKM bizlerden para istemekte. AKM’ye kavuştuğumuzdan beri ödeme yapıyoruz ama bu sene bu ücretlerin bizden alınmasını istemiyoruz. Bizim diğer illerdeki sanatçı memur arkadaşlarımızdan hiçbir farkımız yok, bakanlığın, bizlere AKM tarafından yapılan bu uygulamayı değiştireceğinden yana bir şüphemiz yok.”

‘AKM ticarethane değildir’

Devlet Tiyatrosu sanatçısı Orhan Kurtuldu da imza kampanyasına destek veren isimlerden biri oldu. Sanatçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AKM ticarethane değildir. AKM kültür evidir… Tıpkı AKM müdürleri gibi, doktor, öğretmen, polis, vali, kaymakam, bakan, milletvekili gibi sanatçılar ve tüm sanat kurumu çalışanları AKM otoparkına para ödememelidir” dedi.

Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür!Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.