Alain Delon’dan radikal karar: ‘Sanatla’ olan ilişkisini kesiyor!

Sinema tarihinin en büyük jönlerinden Alain Delon, son dönemlerde ağırlıklı olarak sağlık sorunlarıyla gündeme geliyordu. Ama 87 yaşındaki efsane şimdi tükenen sanat aşkıyla gündemde. Delon, elindeki sanat koleksiyonunu satışa çıkaracak. Müzayede evi 4 milyon dolarlık bir hasılat bekliyor.

Kültür Sanat 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Alain Delon, yakışıklılığıyla geniş bir hayran kitlesi kazanmıştı.

Aktör Alain Delon’dan radikal karar. Visconti, Melville ve Antonini gibi büyük yönetmenlerle çalışan ve adını sinema tarihine altın harflerle yazdıran Delon, sanatla olan tüm ilişkisini kesmeye ve koleksiyonundaki eserleri satmaya karar verdiğini açıkladı. 87 yaşındaki Delon, aktörlüğünün yanı sıra iyi bir sanat koleksiyoneri olarak da biliniyor.

Veronese’den Delacroix’ya

Rönesans döneminin önemli sanatçılarından Veronese’in yanı sıra Delacroix ve Dufy gibi ressamların eserlerini koleksiyonunda barındıran Alain Delon, tüm sanatsal varlığını müzayedede satacak. Bu kararın nedeni, Delon’un sanatla olan tüm ilişkisini kesme isteği. 2000’lerin başında girdiği derin bir bunalım sonucu intihar teşebbüsünde bulunan sonraki yıllarda da kalp rahatsızlıklarıyla boğuşan Alain Delon’un bu radikal kararı koleksiyonerleri de heyecanlandırdı.

Brigitte Bardot, Jane Fonda, Marianne Faithfull ve Claudia Cardinale ile birlikte unutulmaz performanslara imza atan Alain Delon’un sanat koleksiyonunun toplam değerinin dört milyon sterlini geçebileceği öngörülüyor. Koleksiyonda toplamda 80çeser yer alıyor.

Haziran ayında Paris’te yapılacak açık artırmadan önce Londra, New York, Hong Kong, Paris ve Cenevre’de sergilenecek olan koleksiyon tablolar, heykeller ve çizimlerden oluşuyor. Raoul Dufy’nin 1906 tarihli bir yağlıboya tablosuna 700 bin sterlin, 1825 tarihli bir Eugène Delacroix portresine ise 525 bin sterlin değer biçiliyor.

Daha önce de eserlerini satmıştı

Koleksiyonunu satışa çıkaracak olan Delon “İlk çizimimi 1964 yılında Londra’da satın aldım. Yıllar geçtikçe beni etkileyen, benimle konuşan ve hatta zaman zaman beni teselli eden daha fazla çizim, portre ve heykel edindim. Bu eserler uzun yıllar boyunca bana eşlik etti ve hayatımın bir parçası oldu” dedi. Ölümden sonra sahip olduklarının satılması fikrinden nefret ettiğini belirten Delon, bir zamanlar tutkuyla satın aldığı şeyleri yine kendi isteğiyle elinden çıkarmayı tercih ettiğini belirtti.

Gözümüzde canlanacak koskoca mazi! McCartney’nin çekmecesinden yüzlerce Beatles fotoğrafı çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.