Alain Delon’un vasiyetine veto: Köpeği uyutulmayacak

88 yaşında hayata veda eden Alain Delon ölümünden sonra köpeği Loubo ile birlikte gömülmeyi vasiyet etmişti. Ancak hayvan hakları savunucularının tepkisi üzerine ailesi köpeğin uyutulmayacağını açıkladı.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fransız sinemasının usta oyuncusu Alain Delon, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Sinema tarihinin en büyük jönlerinden Alain Delon 19 Ağustos günü 88 yaşında hayata veda etmişti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden hatta ötanazi istediğini de sık sık dile getiren Delon’un öldükten sonra bir isteği vardı: Köpekleriyle birlikte gömülmek.

Köpeklerine düşkünlüğüyle bilinen oyuncu “Köpeklerimle birlikte gömülmek istiyorum. Başka hiçbir şey umurumda değil, sadece onlarla birlikte olmak istiyorum” demişti. Delon 10 yaşındaki Belçika Malinois cinsi köpeği Loubo’un uyutulmasını ve Loiret’teki Douchy köyündeki mezarlığa kendisiyle birlikte gömülmeyi vasiyet etmişti.

‘Loubo’nun ailenin bir parçası, uyutulmayacak’

Bu istek hayvan hakları savunucularından büyük tepki gördü. Tepkiler karşılık buldu, aile köpeğin uyutulmayacağını açıkladı. Delon’un ölümünün ardından hayvan hakları savunucuları Loubo’nun öldürülmesi isteğini dehşetle karşıladıklarını söyledi, köpeğe yeni bir yuva bulmayı teklif etti. Brigitte Bardot Vakfı’nın sözcüsü “Az önce oyuncunun kızı Anouchka Delon’u aradım ve bana Loubo’nun ailenin parçası olduğunu, uyutulmayacağını söyledi. Köpek uyutulmayacak” diyerek gönülleri rahatlatan bir açıklama yaptı.

2014 yılında Delon tarafından bir sığınaktan evlat edinilen Loubo oyuncu için çok özeldi. Öyle ki Delon “Onu bir çocuk gibi seviyorum. Hayatım boyunca 50 köpeğim oldu, ama Loubo’yla özel bir ilişkim var. Ben yokken beni özlüyor. Ondan önce ölürsem veterinerden bizi birlikte götürmesini isteyeceğim. Onu kollarımda uyutacak. Mezarımda bu kadar acıyla ölmesine izin verileceğini bilmektense bunu yapmayı tercih ederim” demişti.

Loubo, Delon’un ölüm haberinin duyurusuna da çocuklarıyla birlikte eklenmişti. Aile “Alain-Fabien, Anouchka, Anthony ve Loubo babalarının vefatını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyor” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Sinema tarihinin en büyük jönüydü: Alain Delon hayata veda ettiSinema tarihinin en büyük jönüydü: Alain Delon hayata veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.