Alec Baldwin kasıtlı öldürme suçunu reddetti

Alec Baldwin'in yılan hikâyesine dönen yargılanması savcıların yeni deliller bulmasıyla sil baştan başlamıştı. 'Rust' filminin çekiminde kullandığı silahın ateşlenmesi sonucu görüntü yönetmeninin ölümüne neden olan oyuncu kasıt iddiasını reddetti.

Kültür Sanat 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Alec Baldwin cinayetle yargılanıyor.

Alec Baldwin yeni dellilerin ortaya çıkması üzerine başlayan davada suçlamaları reddeti. Halyna Hutchins Ekim 2021’de New Mexico’da Santa Fe yakınlarında çekilen ve yakında gösterime girecek western filmi Rust’ın setinde aktörün silahının ateşlenmesi sonucu hayatını kaybetmiş, filmin yönetmeni de yaralanmıştı.

Geçen yıl nisan ayında mahkeme Alec Baldwin’in suçsuz olduğunu hükmetmişti. Ancak ABD’nin New Mexico Savcılığı soruşturmada yeni delillere ulaşınca dava sil baştan başladı. 65 yaşındaki aktörün ABD’nin Santa Fe kentindeki bir mahkemede planlanan sanal duruşmasından önce suçsuz olduğunu tekrarladı. Silahın gerçek mermi içerdiğini bilmediğini ve sette gerçek mermi bulunmaması gerektiği için de Halyna Hutchins’in ölümünden sorumlu olmadığını savundu. Hutchins’in ölümünden duyduğu şok ve üzüntüyü dile getiren aktör olaydan bu yana oyunculuk işi bulmakta zorlandığını söyledi.

Savcılar Alec Baldwin ile aynı fikirde değil

Ancak savcılar buna ikna olmuş değil. Savcıların yönetmen Joel Souza’nın da yaralandığı silahlı saldırıda kullanılan silahtaki adli tıp testlerinde tetikte oyuncunun parmak izine rastlamıştı. Savcılar bunun ancak tetiğin çekilmiş olması halinde gerçekleşmiş olabileceğinin ortaya çıktığını söyledi. Raporda “Alec Baldwin tetiği çektiğini defalarca inkar etse de burada rapor edilen testler, bulgular ve gözlemler göz önüne alındığında kanıt tabancanın tamamen kurulu olması veya geri çekilmiş horozunu serbest bırakmak için tetiğin çekilmesi veya yeterince bastırılması gerekiyordu” dendi.

Madonna'ya Madonna’ya “sahneye geç çıktın” davası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.