Ayşe Polat’ın ‘Kör Noktada’ filmine Almanya’dan üç ödül

Alman Film Akademisi ödüllerinde Ayşe Polat'ın yönettiği 'Kör Noktada' En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve Bronz Lola ödüllerini kazandı. Ödüllerde 'Ölmek' En İyi Film seçildi ve Altın Lola'nın sahibi oldu.

Kültür Sanat 7 Mayıs 2024
Polat, ödülünü 'adalet ve özgürlük için cesurca mücadele eden tüm kadınlara' ithaf etti.

Alman Film Akademisi tarafından verilen Alman Film Ödülleri Berlin’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İstanbul Film Festivali’nde de gösterilen Matthias Glasner’ın yönettiği ‘Ölmek’ filmi En İyi Film seçilerek Altın Lola’nın sahibi oldu.

Yönetmen Adrian Goiginger imzalı ‘The Fox’ Gümüş Lola’nın sahibi olurken Ayşe Polat’ın ‘Kör Noktada’ Bronz Lola’yı kazandı. ‘Kör Noktada’ Ayşe Polat’a En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini de kazandırdı. Polat konuşmasında ödülünü adalet ve özgürlük için cesurca mücadele eden tüm kadınlara adadığını söyledi.

‘Kör Noktada/ Im Toten Winkel’ İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale ödülünü kazanmıştı. 

‘Kör Noktada’ geçen yıl Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapmış sonra yine geçen yıl İstanbul Film Festivali’nde yarışmış ve Altın Lale ödülü kazanmıştı. Türkiye’de gösterime giren filmde 90’lardaki gözaltında zorla kaybedilenlerin öyküsü farklı bir sinemasal anlatımla sunuluyor.

Cannes Film Festivali'nde Onur Ödülü Meryl Streep'eCannes Film Festivali’nde Onur Ödülü Meryl Streep’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.