Marilyn Monroe, Başkan Kennedy’i aramış ama telefona Jackie çıkmış

Marilyn Monroe, John F. Kennedy ve Jackie Kennedy'nin içinde yer aldığı aşk ve ihanet dolu hikâyenin bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıktı. Jackie Kennedy'nin biyografisini yazan Randy Taraborrelli, Monroe'nun Kennedy'yi odasındaki telefondan aradığını iddia etti.

Kültür Sanat 22 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Marilyn Monroe ile John F. Kennedy'nin ilişkisi aradan uzun yıllar geçmesine rağmen konuşulmaya devam ediyor.

Marilyn Monroe ve ABD Başkanı John F. Kennedy arasındaki ilişki herkesin malumu. Yakın zamanda yayınlanan bir kitap bu ihtiraslı ilişkiye dair tarihi bir olayı gün yüzüne çıkardı. Yazar J. Randy Taraborrelli, yeni çıkan kitabında Hollywood yıldızının Jackie Kennedy ile rahatsız edici bir telefon görüşmesi yaptığını ileri sürdü.

Marilyn Monroe, first lady’yi aramış

18 Temmuz’da yayınlanan ‘Jackie: Public, Private, Secret’ kitabı, yazarın Kennedy, ailesi üzerine yazdığı bir eser. Kitap, ağırlıklı olarak Jackie’nin yaşamına odaklanıyor. Taraborrelli’nin önceki gün yayınladığı kitapta yer alan bilgilere göre Marilyn Monroe, müzisyen Bing Crosby’nin Amerika’nın batısındaki Palm Springs’teki evindenki kaçamağın üzerinden çok geçmeden Beyaz Saray’ı arayıp first lady ile konuşmuş.

Olayı daha da ilginç kılan bu telefon görüşmesinde Marilyn Monroe’nun, first lady Jackie’den, John F. Kennedy ile konuşmak için izin istemesi. İddianın sahibi olan Taraborrelli, Kennedylerin yatak odasında özel bir hat olduğunu ve Başkan Kennedy’nin kendisine gelen tüm çağrılara cevap verdiğini söylüyor.

Merhaba demek istemiş

Marilyn Monroe ve ABD Başkanı John F. Kennedy arasında inişli çıkışlı bir ilişkinin uzun yıllar boyunca sürdüğünü hatırlatan yazar, buna karşın ikilinin yalnızca bir kez ilişkiye girdiğini iddia ediyor. Bu sansasyonel iddiasının arkasında duran Taraborrelli, ikilinin birlikte olduğu günün tarihini veriyor. 24 Mart  1962.

Bu birliktelikten bir iki hafta sonra Marilyn Monroe, Kennedy’lerin özel telefon hattını aramış ve karşısında hiç beklemediği bir ses karşılık vermiş. Telefonun diğer ucundaki isim olan Jackie’den Başkan Kennedy’ye merhaba demek istediğini söyleyen Hollywood yıldızı emeline ulaşamamış. Jackie, selamını ileteceğini belirtip telefonu kapatmış.

Marilyn Monroe ve John F. Kennedy arasında ilişki iddiaları, ABD Başkanı, suikaste kurban gitmeden sadece birkaç ay önce ayyuka çıkmıştı. 19 Mayıs 1962’de Madison Square Garden’da sahneye çıkan Hollywood yıldızı, ABD Başkanı’nın 45. doğum  gününü kutlamak için o meşhur şarkıyı söylemişti.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Oppenheimer ve Barbie'li dokuz filmFragmanlı Vizyon Raporu: Oppenheimer ve Barbie’li dokuz film

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.