Marilyn Monroe’nun yanına gömülmenin bedeli 195 bin dolar

Marilyn Monroe'nun Los Angeles'taki mezarının yanı açık artırmada satıldı. 400 bin dolara satılması beklenen mezar beklentilerin çok altında bir fiyata, 195 bin dolara alıcı buldu.

Kültür Sanat 4 Nisan 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

‘Hep hayalini kurmuştum’ bu sözler 195 bin dolara Marilyn Monroe’nun mezarının yanını satın alan kişiye ait. Los Angeles’taki açık artırmada mezarlığı satın alan yatırımcı Anthony Jabin en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Geçen hafta satışa çıkacağı belirtilen mezarlığın 400 bin dolara satılacağı öngörülüyordu. Ancak açık artırma sonucunda ancak yarı fiyatına satılabildi.

Marilyn Monroe’nun mayosunu da satın aldı

Marilyn Monroe’ya en azından mezarlıkta komşu olmayı başaran Anthony Jabin bununla yetinmedi. Los Angeleslı yatırımcı Julius Müzayede Evi’nin açık artırmasında Hugh Hefner’in yatağını ve Monroe’nun mayosunu da satın aldı.

4 Ağustos 1962’de hayatını kaybeden Marilyn Monroe için eski eşi Joe DiMaggio cenaze töreni düzenlemiş, ardından da yıldız oyuncu Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park Mezarlığı’na defnedilmişti. 2017 yılında hayatını kaybeden Hugh Hefner de 2009 yılında kendine mezar bakarken oyuncuya en yakın konumdaki yeri seçmişti.

Marilyn Monroe’nun mezarına yakın olmak için 75 bin doları gözden çıkaran Hugh Hefner “Onun yanında sonsuzluğu yaşamak vazgeçilemeyecek kadar tatlı” demişti. Açık artırmada Monroe’nun pembe Pucci elbisesi 325 bin dolara satıldı. Yıldızın Elizabeth Arden markalı ruju ise 65 bin dolara alıcı buldu.

Beyoncé önyargıları da listeleri de kırdı geçtiBeyoncé önyargıları da listeleri de kırdı geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.