Altın Koza’dan Demet Akbağ ile Uğur Polat’a Onur Ödülü

Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl Demek Akbağ ve Uğur Polat'a Onur Ödülü verilecek. Festival "İki değerli sanatçıya Onur Ödülü vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz" diyerek kararını kamuoyuna duyurdu.

Kültür Sanat 6 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

23 Eylül’de başlayacak Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl Türk sinema ve tiyatrosunun iki usta ismine, Uğur Polat ve Demet Akbağ’a Onur Ödülü verilecek.

Festival yönetimi “iki değerli sanatçıya Onur Ödülü vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” diyerek kararı kamuoyuna duyurdu.

1986’da Zeki Ökten’in ‘Davacı’ filmiyle sinema kariyerine başlayan Demet Akbağ ‘Tersine Dünya’ filmindeki performansıyla dikkatleri üzerine çekmiş, ‘Vizontele’, ‘Neredesin Firuze’, ‘Organize İşler’,  ‘Eyyvah Eyvah’, ‘O… Çocukları’, ‘Kurtuluş Son Durak’, ‘Hükümet Kadın’, ‘Kış Uykusu’ filmlerindeki başarılı oyunculuğu ile Türk sinemasının önemli kadın oyuncularından biri olmuştu.

Uğur Polat ise Zülfü Livaneli’nin yönettiği ‘Sis’ sonrası sinemaya ağırlık vermiş, ‘Bütün Kapılar Kapalıydı’, ‘Suyun Öte Yanı’, ‘Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri’, ‘Karşılaşma’, ‘Salkım Hanımın Taneleri’, ‘Filler ve Çimen’, ‘Sis ve Gece’, ‘Devrim Arabaları’, ‘Aşk Tesadüfleri Sever 2’ gibi filmlerde oynamış en son da ‘Anadolu Leoparı’nda rol almıştı.

Akbağ ve Polat’a Onur Ödülü 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel bir gecede takdim edilecek.

Adana film bekliyor

Bu arada Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için yarışma başvuruları devam ediyor. Başvuruların son günü 16 Ağustos Cuma. Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması ve Öğrenci Kısa Film Yarışması düzenleniyor.

Festival bu yıl ilk defa Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nı da hayata geçiriyor. Bu yarışmanın son başvuru tarihi 20 Ağustos Salı. Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü gibi usta yazarların doğduğu topraklara saygı duruşunda bulunacak yarışma edebiyatımızın önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ederek yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine maddi ve manevi katkı sunmayı amaçlıyor.

Festivalin sanat yönetmeni Mehmet Açar oldu

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenecek festivalde Menderes Samancılar’ın başkanlığındaki yürütme kurulu üyeleri Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan’dan oluşuyor. Festival Yürütme Kurulu kararı ile bu yıl Altın Koza’nın sanat yönetmenliğini Mehmet Açar üstlenirken program direktörlüğünü de Esin Küçüktepepınar yürütecek.

Adana Altın Koza Film Festivali gururla sunar: 30 yaşında genç ve yenilikçiAdana Altın Koza Film Festivali gururla sunar: 30 yaşında genç ve yenilikçi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.