Sinemada festival sezonu açılıyor: Üç festivalin ödül jürisi açıklandı!

Sinemada eylülde festival sezonu açılıyor. Arka arkaya düzenlenecek Ayvalık, Adana ve Antalya film festivallerinde görev yapacak jüriler açıklandı.

Kültür Sanat 15 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Eylülle birlikte sinema dünyası hareketlenecek. Çünkü arka arkaya üç festival düzenlenecek. Festival sezonu 17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali ile başlayacak. Festivalin programı yavaş yavaş da açıklanmaya başladı. En azından Cannes Film Festivali’nde gösterilen birtakım filmlerin festival programında yer alacağı önceden duyuruldu.

Festival sezonu Ayvalık’la açılıyor

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek festivalde genç sinemacıların yetişmesi ve teşvik edilmesi için ‘Yeni Bir…’ Ödülü  veriliyor. Bu ödülü belirleyecek seçici kurul açıklandı. Seçici kurulda  yönetmen, senarist Belmin Söylemez, kurgucu Ali Aga, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, gazeteci Asu Maro ve oyuncu Nezaket Erden yer alıyor.

Adana Film Festivali 23 Eylül’de başlıyor

Ayvalık Uluslararası Film Festivali bittikten bir gün sonra 23 Eylül’de, 31. Adana Altın Koza Film Festivali başlayacak. Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri başkanı olarak Nuri Bilge Ceylan’ın görev yapacağı daha önce açıklanmıştı. Bugün de jüri üyeleri kamuoyuna duyuruldu. Jüride Nuri Bilge Ceylan ile birlikte oyuncu Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile sinema yazarı Müge Turan yer alacak.

 

Altın Portakal 5 Ekim’de açılacak

Geçen yıl ‘Kanun Hükmü’ belgeseline uygulanan sansür nedeniyle iptal edilen Antalya Altın Portakal Film Festivali ise 5 Ekim’de başlayacak. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nın jüri başkanlığını Ferzan Özpetek üstleniyor. Festival Özpetek jürisinde yer alacak diğer üyeleri peyderpey açıklıyor. Dün itibariyle Ulusal Uzun Metraj Yarışması jürisinde müzisyen Mercan Dede, oyuncu Gökçe Bahadır,  oyuncu İlker Kaleli, sinema yazarı Melis Behlil, yönetmen Melisa Önel, sanat yönetmeni Deniz Göktürk Kobanbay görev alacak.

Uzayda bir kovboy, takside bir yıldız var!Uzayda bir kovboy, takside bir yıldız var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.