Altın Portakal’da yaprak dökümü: Demet Akbağ ve jüriler istifa etti, Reha Erdem filmlerini çekti

Dün akşam 'Kanun Hükmü' belgeselinin yeniden programdan çıkarılması sonrasında bugün Demet Akbağ ve jüri üyeleri temelli görevlerinden çekildi. Reha Erdem özel gösterimdeki filmlerini göstermeyeceğini açıkladı. Antalya Film Forum yöneticisi istifa ettiğini duyurdu.

Kültür Sanat 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde dün akşam ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin yeniden programdan çıkarıldığının açıklanmasından sonra bugün istifa ve film çekme haberleri arka arkaya gelmeye başladı.

Demet Akbağ jüri başkanlığı görevini bıraktı

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı Demet Akbağ “Bir hafta boyunca sinema konuşmak ve sinemayla iç içe olmak için kabul ettiğim, Antalya Altın Portakal Film Festivali – Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım” diyerek jüri başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Jüri üyeleri görevlerinden çekildi

Jüri üyelerinden Sema Kaygusuz da “60. Antalya Altın Portakal Film Festivali jürisinden çekildim. ‘Kanun Hükmü’nün seçkiden çıkarılmasına ilişkin toplu tavrımız hiç değişmedi” diyerek hem kendisinin hem de diğer jüri üyelerinin festivalde yer almayacağını açıkladı.

Reha Erdem özel gösterimdeki filmlerini çekti

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Neandria Film (@neandriafilm)’in paylaştığı bir gönderi

Festivalde hem ilk filmi ‘A Ay’ hem de son filmi ‘Neandria’ gösterilecek olan yönetmen Reha Erdem de “Festivalde yaşanan sansür olayından büyük üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Filmlerimiz ‘A Ay’ ve ‘Neandria’nın bu koşullarda gösterimlerini uygun bulmayarak festivalden çekiyoruz” açıklaması yaptı.

Antalya Film Forum yöneticisi istifa etti

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Armagan Lale (@armaganlale)’in paylaştığı bir gönderi

Antalya Film Forum yöneticisi Armağan Lale de görevinden istifa ettiğini açıkladı: “Yaşanan son gelişmeler ışığında, sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine imkan kalmayan Antalya Film Forum’undaki görevimden istifa ediyorum. Böylesine bir haberi paylaşmamı gerektirecek ana geldiğimiz için çok üzgünüm. Sansüre karşı duran hem festival hem forum organizasyonumdaki ekip arkadaşlarıma hem endüstri paydaşlarına, dayanışma halinde olduğumuz herkese kalpten teşekkür ederim” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tören alanını kapattı

Hükümet kanadındaysa Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalle ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada festival için tahsis edilen bakanlığa ait Antalya Spor Salonu’na dair kararın iptal edildiği duyuruldu. Spor salonu açılış ve kapanış törenlerinde kullanılıyordu.

Altın Portakal yaz boz tahtasına döndü, 'Kanun Hükmü' bir kez daha festivalden çıkarıldıAltın Portakal yaz boz tahtasına döndü, ‘Kanun Hükmü’ bir kez daha festivalden çıkarıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.