Amy Winhehouse’un özel notları kitap oluyor

Sesi ve tarzıyla büyük bir hayran kitlesi kazanan Amy Winehouse'un özel notları 40. doğum yıldönümü öncesi okurla buluşuyor. 2011 yılında 27 yaşındayken hayatını kaybeden ünlü müzisyenin özel notlarından oluşan kitap 31 Ağustos'ta raflardaki yerini alacak.

Kültür Sanat 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Amy Winehouse 27 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Amy Winehouse’un daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış notları yayınlanacak. Sesi ve tarzıyla müziğe damgasını vuran ve ne yazık ki çok genç yaşta aramızdan ayrılan Winehouse’un hayatından enstantaneler barındıran notlar ailesinin de onayıyla okurla buluşuyor. Kitap Amy Winehouse’un doğum gününden iki hafta önce raflardaki yerini alacak.

31 Ağustos’ta raflarda

Amy Winehouse’un daha önce görülmemiş günlük kayıtları, el yazısıyla yazdığı şarkı sözleri ve kişisel fotoğraflarından oluşan bir koleksiyon için birkaç ay daha bekleyeceğiz. ‘In Her Words’ adlı yeni kitap 31 Ağustos’ta HarperCollins tarafından yayımlanacak.

Kitabın önsözünü kaleme alan anne ve babası Mitch ve Janis Winehouse yaptıkları açıklamada şunları söyledi “Amy’nin notlarından ve düşüncelerinden oluşan bu güzel yeni koleksiyon Amy’nin başka bir yönünü, eğlenceli ve esprili yönünü gösteriyor. Bunu Amy’nin hayranlarıyla paylaşmak istedik, böylece onlar da Amy’nin sözleriyle Amy’nin tadını çıkarabilirler.”

Tüm gelir vakfa bağışalanacak

40. doğum yıldönümü olan 2023’te özel notları okurlarla buluşacak olan Amy Winehouse, Temmuz 2011’de, hünüz 27 yaşındayken kazara aşırı dozda alkol alarak hayatını kaybetmişti. Yayınlanacak kitap hakkında açıklamada bulunan HarperCollins’ten Lisa Sharkey, “Amy Winehouse’u 40. doğum gününde tam olarak anlamak için, onun özel düşünceleri ve duygularıyla dolu bu son derece kişisel ve açıklayıcı kitap, büyük hayaller kuran ve derinden önemseyen sanatçının kalbini ortaya çıkarıyor” dedi. “Bu değerli hatırayı yayınlamaktan daha fazla gurur duyamazdık ve kızlarını bu hassas ve güzel kitapta paylaştıkları için ebeveynleri Janis ve Mitch’e minnettarız.” dedi.

Kitabın tüm telif gelirleri Amy Winehouse Vakfı’na bağışlanacak. Vakıf, Mitch Winehouse tarafından genç sanatçıların desteklenmesi, çeşitli atölyelerle becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 2011 yılında kurulmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.