Anadolu Ateşi Kolombiya’da yandı

25 yıllık Anadolu Ateşi ilk kez Latin Amerika'da Kolombiya'ya gitti. Ülkenin en büyük iki şehri Medellin ve Bogota'da gösteri yaptı. Gösteriler youn ilgi gördüğü gibi çok da beğenildi.

Kültür Sanat 1 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Anadolu Ateşi’nden Kolombiya çıkarması. İlk kez Latin Amerika ülkesine giden topluluk önce Medellin’de, ardından da başkent Bogota’da izleyiciyle buluştu. Gösterinin final kısmında Türkiye ve Kolombiya milli bayraklarının perdede birlikte yansıtılması izleyicilerden alkış aldı. Gösteriyi izleyen Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun Anadolu Ateşi’ni ilk kez Kolombiya’da görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Anadolu Ateşi ilk kez Kolombiya’da

Büyükelçi Beste Sun, Kolombiyalı sanatseverlerin salonu doldurduğuna söyleyerek “Anadolu Ateşi ülkemizin kültürünün tanıtımında önemli katkı veriyor. Burada güzel bir intiba bıraktıklarından şüphemiz yok, onlara başarılar diliyorum” dedi.

Bogota’daki gösteriyi izleyen seyircilerden biri olan Jessica Calderon ise Anadolu Ateşi gösterisini renkli ve bir o kadar da muhteşem bulduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi: “İnanılmaz bir tecrübeydi, her zaman bu gösteriyi görmek istedim. Türkiye’de birkaç yıl yaşamama rağmen çok istediğim halde gidememiştim. Kolombiya’da olması beni çok mutlu etti. Türkiye’den birçok anımı hatırlattı. Özellikle geleneksel ve çağdaş karışımı çok beğendim”

Anadolu Ateşi’nin koreografı Alper Aksoy Kolombiya’ya yine geleceklerini söyleyerek “Medellin’deki gösterimiz çok güzel geçti ve muhteşem övgüler aldık. Alkış dansçıların istediği gibiydi. Her iki kentteki gösteride de seyirciler ayakta alkışladı. Bu yıl 25. yılımızı Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda özel bir gösteri ile gerçekleştireceğiz. Bunun için can atıyoruz” dedi.

Anadolu Ateşi 25. yılını Beşiktaş Stadyumu'nda kutluyorAnadolu Ateşi 25. yılını Beşiktaş Stadyumu’nda kutluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.