Andy Warhol’un eserleri çevrimiçi müzayedede satışa çıkıyor

ABD'li sanatçı Andy Warhol'un 1950'li yıllar boyunca ürettiği eserleri çevrimiçi müzayedeyle satışa çıkıyor. Artnet Auction tarafından düzenlenecek müzayede, sanatçının kendisiyle özdeşleşen serigrafiyi keşfetmeden önce yaptığı eserleri kapsıyor.

Kültür Sanat 16 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Andy Warhol

20. yüzyılın en çok konuşulan sanatçılarından Andy Warhol, çevrimiçi bir sergiyle gündemde. ABD’li sanatçının 1950’li yıllarda ürettiği eserleri çevrimiçi bir müzayedede satışa çıkıyor. Artnet Auction’da satışa sunulacak eserler, sanatçının kendisiyle özdeşleşen serigrafiyi kullanmaya başlamadan önceki çalışmalarından oluşuyor.

Andy Warhol eskizi 100 dolar

Pop art akımının öncüsü Andy Warhol imzalı otoportre eseri Kelebek Kadın çevrimiçi müzayedenin en özel parçalarından biri olarak değerlendiriliyor. Androjen yüz özelliklerine sahip eskizin 100 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. Açık artırmadaki bir diğer eserse ‘Peter Pan’ filminde Wendy rolüyle karşımıza çıkan İngiliz aktris Hilda Trevelyan’ın portresi. Bu eserin de 20 bin dolar civarında bir bedelle satılabileceği öngörülüyor. Müzayedeyi düzenleyen Artnet Auction, piyasada nadir bulunan bu çizimler için, “Warhol’un New York’taki ilk yıllarının canlı bir resmini sunuyor” dedi.

Andy Warhol’un Mayıs 2022’de bir popüler kültür ürünü haline gelen Marilyn Monroe serigrafisi rekor bir  fiyata satılmıştı. 195 milyon dolara satılan eser, ABD’de şimdiye kadar satılan en pahalı tablo olma özelliği de taşıyor.

Poşette bulunan Titian tablosu müzayedede: Fiyatı 32 milyon dolarPoşette bulunan Titian tablosu müzayedede: Fiyatı 32 milyon dolar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.