Angelina Jolie yardım çalışmaları için moda dünyasına giriyor

Angelina Jolie, mültecilere ve dezavantajlı gruplara destekleri daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla yeni bir moda girişimi başlattığını duyurdu. Sürdürülebilirliği amaçlayan projeye katılımın herkese açık olduğunu belirten Jolie, BM İyi Niyet Elçilisi görevinden de ayrılacağını açıkladı.

Kültür Sanat 19 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
2012 yılından bu yana BM İyi Niyet Elçisi olarak çalışan Angelina Jolie, bu görevinden ayrılacağını açıkladı.

Oscar ödüllü oyuncu Angelina Jolie, yardım faaliyetlerini dünyanın dört bir yanında sürdürüyor. Jolie, mültecilere ve dezavantajlı gruplara destekleri daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla yeni bir moda girişimi başlattığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Jolie, ‘Atelier Jolie’ adını verdiği markasıyla yardım faaliyetlerine katkı sağlayacağını açıkladı.

BM İyi Niyet Elçisi görevinden ayrılıyor

47 yaşındaki oyuncu, proje kapsamında kullanılmayan materyallerden yararlanılacağına işaret ederek, yeteneklerine uygun şekilde mülteciler ve dezavantajlı gruplardan oluşan geniş bir ekibi bir araya getireceklerini ve bu gruplara desteğin sürdürülebilir hale getirilmesini amaçladığını vurguladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Jolie, “Hepimiz başkalarının tasarımlarını toplayabilir ve onlardan etkilenebiliriz. Ancak kendini ifade etmenin en yüksek biçimi ve bence en eğlencelisi kendimiz için yaratmakta” dedi.

2012’de BM İyi Niyet Elçisi olarak atanan Angelina Jolie görevinden ayrılacağını, ilerleyen süreçlerde mülteciler ve yerel kuruluşlarla doğrudan ilişki kurarak farklı çalışma zamanının geldiğini hissettiğini söylemişti.

Scarlett Johansson'dan 'Yerçekimi' itirafıScarlett Johansson’dan ‘Yerçekimi’ itirafı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.