Ankara Film Festivali’de onur ödülleri belli oldu

34. Ankara Film Festivali'nde Nur Sürer Aziz Nesin Emek Ödülü, Mustafa Ayaz Sanat Çınarı Ödülü, Cahit Berkay Kitle İletişim Ödülü, Merve Dizdar ve Burak Çevik de Vakıf Özel Ödülü'ne değer görüldü. Sanatçılara ödülleri 2 Kasım'daki açılış töreninde takdim edilecek.

Kültür Sanat 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Festivalde Nur Sürer, Cahit Berkay, Merve Dizdar, Mustafa Ayaz (saat yönünde) ödül alacak sanatçılar.

Ankara’nın en önemli sanat buluşmaları arasında yer alan Dünya Kitle İletişim Vakfı’nın düzenlediği Ankara Film Festivali 2 Kasım’da başlayacak. Ulusal Yarışma’da yer alan filmlerinden açıklanmasından sonra festivalde onurlandırılacak sanatçıların kimler olduğu da kamuoyuna duyuruldu.

Aziz Nesin Emek Ödülü Nur Sürer’in

Festivalde bu yıl Aziz Nesin Emek Ödülü, ‘Bereketli Topraklar Üzerinde’, ‘Umuda Yolculuk’, ‘Derman’, ‘Yılanların Öcü’, ‘Uçurtmayı Vurmasın’, ‘Fidan’, ‘Bir Günün Hikayesi’, filmlerindeki performansıyla sinema tarihimize geçen oyuncu Nur Sürer’e verilecek.

Ankara’nın Sanat Çınarı Ödülü Mustafa Ayaz’ın

Sanat Çınarı Ödülü ise köy enstitülü ressamlardan Mustafa Ayaz’a takdim edilecek. Festival “Mustafa Ayaz, sanata olan bağlılığını sadece kendi başarısıyla değil, aynı zamanda gelecek nesilleri yetiştirerek ve sanatın toplumun her kesimine yayılmasını sağlayarak göstermiştir. Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi, onun bu bağlılığının somut bir örneğidir. Türk sanatının bu önemli figürünün Sanat Çınarı ödülünü alması, sadece kişisel başarısını değil; aynı zamanda Türk sanatının zenginliğini ve çeşitliliğini kutlamak için bir fırsattır” diyerek sanatçıya ödül verileceğini açıkladı.

Festivalin Kitle İletişim Ödülü Cahit Berkay’ın

Festivalin Kitle İletişim Ödülü ise Moğollar’ı kurucularından olan ve yaptığı müzikler sayesinde filmlere zaman yolculuğunda önemli katkı sunan Cahit Berkay’a verilecek. Vakıf “Farklı türlerdeki filmlerin müziklerini başarıyla bestelemesi, sanatçının geniş müzikal yelpazesi ve yaratıcılığını yansıtmaktadır. Kendisine emekleri için sinemanın büyülü dünyasına kattığı eşsiz melodiler ve müzikler için teşekkür ederiz” diyerek Cahit Berkay’a ödülün verileceğini duyurdu.

Vakıf Özel Ödülü Merve Dizdar’a

Geçen yıl verilmeye başlanan Vakıf Özel Ödülü’nün bu yılki sahipleri ise Merve Dizdar ve Burak Çevik. Dizdar’ın bu ödüle değer görülmesinin önemli nedenlerinden biri ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü alıp Türkiye’yi gururlandırması.

34. Ankara Film Festivali'nde dokuz film yarışacak34. Ankara Film Festivali’nde dokuz film yarışacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.