Anne Hathaway’e 35 yaşından sonra kariyerin biter demişler

ABD'li oyuncu Anne Hathaway'e henüz kariyerinin başındayken ileriki dönem için uyarılmış, 35 yaşına girdikten sonra kariyerinin biteceği söylenmiş. 

Kültür Sanat 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Porter

ABD’li oyuncu Anne Hathaway, ilk kez beyazperde ekranlarına geldiğinde sadece 18 yaşındaydı. Oyuncu, 2001 yapımı ‘Acemi Prenses’ filmindeki başrolüyle adını duyurdu daha sonra ‘Şeytan Marka Giyer’, ‘Batman’ ve ‘Sefiller’ gibi yapımlardaki rolleriyle Hollywood’un parlayan bir yıldızı haline geldi.

Ancak Oscar ödüllü Anne Hathaway bile olsanız sinema ve televizyon sektöründeki yaş ayrımcılığından kaçamıyorsunuz. Oyuncu, henüz kariyerinin başındayken ileriki dönem için uyarılmış, 35 yaşına girdikten sonra kariyerinin biteceği söylenmiş. Bunu, geçen hafta 41 yaşına giren oyuncunun Porter’a verdiği bir röportajdan öğrendik.

‘Birçok kadının bunu yaşadığını biliyorum’

Hathaway yaşadığı bu durumun birçok kadının başına geldiğinin de farkında. Bu durumu da şöyle anlatıyor: “Bu, birçok kadının karşılaştığını bildiğim bir şey. Artık daha fazla kadının hayatlarının derinliklerine uzanan bir kariyer sahibi olduğunu ve bunun harika olduğunu düşünüyorum.”

Hathaway, kendisine söylenenlerden çok farklı bir kariyer yolculuğu geçiriyor. 35 yaşından sonra başrollerde yer almaya devam etti, olumlu eleştiriler aldı, rollerinin altından kalktı. Geçen sene Versace’nin marka yüzü oldu. Oyuncu son olarak psikolojik gerilim filmi ‘Eileen’ da rol aldı. Filmin 1 Aralık 2023’te Türkiye’de de vizyona girecek.

Sitcomdan Hollywood yıldızlığına bir yol: Jennifer AnistonSitcomdan Hollywood yıldızlığına bir yol: Jennifer Aniston

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.