Anne Hathaway cici kızlığı bıraktı: Kendimi cinsel bir varlık olarak görüyorum

Oscar ödüllü Anne Hathaway 'Sen İhtimali/ The Idea of You' filmiyle yeniden spot ışıkları altında. Hathaway kariyeri boyunca üstüne yapışan 'seksi olmaktan uzak' imajına, hayatını değiştiren Christopher Nolan'a ve yeni filmine dair açıklamalar yaptı.

Kültür Sanat 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Vanity Fair

ABD’li oyuncu Anne Hathaway ilk kez beyazperde ekranlarına geldiğinde sadece 18 yaşındaydı. Oyuncu 2001 yapımı ‘Acemi Prenses’ filmindeki başrolüyle adını duyurdu, daha sonra ‘Şeytan Marka Giyer’, ‘Batman’ ve ‘Sefiller’ gibi yapımlardaki rolleriyle Hollywood’un parlayan yıldızı haline geldi.

Oscar ödüllü oyuncu şu sıralar ‘Sen İhtimali/ The Idea of You’ filmiyle yeniden spot ışıkları altında. Bekar anne Sophie’nin dünyanın en popüler müzik gruplarından birinin genç solistiyle yaşadığı aşkı anlatan film 2 Mayıs’ta dünyada aynı anda Prime Video’da yayınlanacak.

Hathaway de filmin tanıtımı için dergilere söyleşi vermeye devam ediyor. Oyuncu son olarak ABD merkezli Vanity Fair dergisinin kapağındaydı. Hathaway son filmindeki rolü, sektörün kendisine bakış açısı ve kariyerine ilişkin pek çok konuda konuştu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

‘Kadın zevkine yer veren bir yapımda olmaktan mutluyum’

Kariyerine küçük yaşlarda başlayan Hathaway’e ilk yıllarında hiçbir çekiciliği olmadığı söylenmiş. Masum ve kırılgan rollerin kendisine geldiğini söyleyen oyuncu bu duruma şakayla karışık şöyle itiraz ediyor: “Burcum akrep. Ve cumartesi gecelerini nasıl geçirdiğimi ben biliyorum!”

Şimdi 41 yaşında olan oyuncu kendisini artık hiç olmadığı kadar rahat hissediyor: Kendimi açıkça cinsel bir varlık olarak hissediyorum” diyor Hathaway. ‘Sen İhtimali’ndeki cinsel sahnelerin de kendisini rahatlattığını söylüyor:

“Tek bir sağlıklı, karşılıklı rızalı kadın orgazmı dünyayı değiştirmeyecek, ancak kadın zevkine zevk duyan bir hikayenin bir parçası olmaktan gerçekten mutluyum.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Nolan’a teşekkür

Hathaway kariyerinin ilk yıllarında her haliyle ‘Amerikalı cici kız’ imajından uzun süre kurtulamadığını ve bu nedenle çokça eleştirildiğini anlattı. 2013’te En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandıktan sonra internette gördüğü bir makalenin başlığını da hiç unutmuyor: “Neden herkes Anne Hathaway’den nefret ediyor?”

Oyuncu bu imajın kırılmasını sağlayan biri olduğuna inanıyor: O da 2014 tarihli ‘Yıldızlararası / Interstellar’ filminde kendisine rol veren yönetmen Christopher Nolan.

“Birçok insan bana rol vermedi, çünkü kimliğimin internette ne kadar toksik hale geldiğini fark etmişlerdi, endişeliydiler. Christopher Nolan bunu umursamadı. Parçası olduğum en iyi filmlerden birinde bana rol verdi. O sırada beni desteklediğini bilip bilmediğini bilmiyorum ama bu rol hayatımı etkiledi. Bu sayede kariyerim ivme kaybetmedi.”

Sahnede düşük yaptı

2012 yılında Adam Shulman’la evlenen Anne Hathaway büyük oğlu Jonathan’a hamile kalmadan önce 2015’te düşük yaptığını açıkladı. 41 yaşındaki oyuncu yaşadığı zorlu süreç hakkında konuştu:

“Sahnede her şey yolundaymış gibi davranırken bunu içimde tutmak çok zordu. Aksi halde gerçekçi olmak zorundaydım. İşler benim için iyi gitmediğinde, bunun diğer tarafında olduğum için kız kardeşlerimin de bilmesini istedim. Her zaman zarif olmak zorunda değilsiniz. Sizi hissediyorum. Bir şeyi bu kadar çok istemek ve bir şeyleri yanlış yapıp yapmadığınızı merak etmek gerçekten zor.”

Willem Dafoe da Hollywood Şöhretler Kaldırımı’ndaWillem Dafoe da Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.