Anthony Hopkins, Handel’i canlandıracak

Anthony Hopkins, 18. yüzyılın büyük bestecisini canlandıracak. Şampiyonlar Ligi'nden kült filmlere bestelerini duyduğumuz George Frideric Handel'in hikayesini anlatan film, sanatçının 'Mesih' adlı oratoryosunu yazdığı döneme odaklanacak.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Anthony Hopkins’in yeni projesi belli oldu. Oscar ödüllü oyuncu, barok müziğin büyük besteci George Frideric Handel’i canlandıracak. Besteleriyle de bilinen sir unvanlı oyuncu böyle ce son dönemin popüler türü biyografi filmlerine de kayıtsız kalmadı. ‘The King of Covent Garden’ adını taşıyan film, bestecinin başyapıtı ‘Mesih’ eserinin yazılışına odaklanacak. 1685’te bugünkü Almanya’nın Halle kentinde dünyaya gelen bestecinin İngilizce besetelediği bir oratorya olan ‘Mesih’ koro müziğinin en popüler eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Özellikle ‘Hallelujah’, sadece bu oratoryonun değil türün de en bilinen ve sık sık seslendirilen bölümü olarak karşımıza çıkıyor.

Handel’in hikayesi 2025’te vizyonda

Filmin yapımcıları, Anthony Hopkins ile rol için anlaşırken onun neşeli ve enerjik yönünün besteciyi canlandırmada büyük önem arz ettiğini söyedi. Kendisi de bir besteci olan ve eserleri başta Andre Rieu gibi müzisyenler tarafından konserlerde seslendirilen 86 yaşındaki ödüllü oyuncunun bu yeni projesi şimdiden heyecanla bekleniyor. Milos Forman’ın ‘Amadeus’ başyapıtından sonra yine bir bestecinin hayatının dönüm noktalarına odaklanan film 2025 yılının sonbaharında gösterime girecek.

1741 yılında Handel’in üç haftada yazdığı ve yaklaşık iki saat süren oratoryonun hikâyesini anlatan filmin yöne. tmen koltuğunda oturacak isimse Andrew Levitas. Senaryosunu Tim Slover’ın yazdığı ‘The King of Covent Garden’ Anthony Hopkins’i daha önce de çalıştığı yapımcılarla bir araya getiriyor. Efsane oyuncunun 2021 yılında Oscarlarda En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ikinci kez kazandığı Florian Zeller’in ‘The Father’ filmininin yapımcıları ‘The King of Covent Garden’ı sinemaseverlerle buluşturacak.

Monarşi, futbol ve sinemanın ortak tutkusu: HandelMonarşi, futbol ve sinemanın ortak tutkusu: Handel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.