Katherine Hepburn, Anthony Hopkins’e ayar vermiş: Kibirli olma!

Yaşayan efsane Anthony Hopkins 88 yaşında. Oscar ödüllü oyuncu The Times gazetesine verdiği röportajda 1968 yapımı 'Kış Aslanı' filminde birlikte rol aldığı Katherine Hepburn'ün kendisine uyarısını hiç unutamamış.

Kültür Sanat 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Anthony Hopkins

‘Kuzuların Sessizliği’, ‘Hannibal’, ‘Baba’, ‘Joe Black’ ve daha nicesi. Yaşayan en önemli oyunculardan biri olarak gösterilen Anthony Hopkins 88 yaşında. Oscar ödüllü oyuncu verdiği bir röportajda 1960’ta başlayan sinema kariyeri ve bu dönemde aldığı tavsiyeleri anlattı. İngiliz oyuncu The Times’a verdiği röportajda Hollywood efsanesi Katherine Hepburn’dan aldığı uyarıyı hayatı boyunca unutamadığını söyledi. Yakında vizyona girecek ‘Freud’un Son Seansı’ filminde başrolü oynayan İngiliz oyuncu aldığı kritik tavsiyeyi paylaştı, film endüstrisinde hayatta kalmasını bunun sağladığını söyledi.

Kariyerinin henüz başındayken Hollywood efsanesi Katherine Hepburn İngiliz oyuncuya “kibirli olma” öğüdü vermiş. Zira kendisinin de itiraf ettiği üzere o yıllarda Hopkins kibre kapılmıştı. 1968 yapımı drama ‘Kış Aslanı’nda Katherine Hepburn ile birlikte rol almıştı. Filmde Hopkins İngiltere kralı Aslan Yürekli Richard’ı, Katherine Hepburn de annesi Akitanya düşesi Eleanor’u canlandırmıştı.

Anthony Hopkins: Olağanüstü bir hayat yaşadım

Filmin çekimleri sırasında hırslı ve bir o kadar da kibirli hareketleriyle dikkat çeken Anthony Hopkins’e Katherine Hepburn bir gün “sakin ol” telkininde bulunmuş. Bu telkinin ardından Hepburn o dönemin genç yıldızına kibrinden de arınması gerektiğini söylemiş. Galler’in Port Talbot kasabasında bir fırıncıyla bir bar sahibinin oğlu olmaktan 1957’de üniversite bitirmeye ve 10 yıl sonra Peter O’Toole ve Katherine Hepburn ile birlikte oynamaya uzanan yolculuğunda bu uyarı İngiliz efsanenin hayatını değiştirmiş.

The Times gazetesine verdiği röportajda Anthony Hopkins “48 yıldır nasıl olduğunu bilmiyorum. Hiçbir fikrim yok. Bunların hiçbirini anlayamıyorum ve bu nedenle hiçbiri için övgü alamam. Beni bu işe iten, içimdeki güç neydi? Bilmiyorum ama ‘Tamam, emniyet kemerini bağla’ diyen bir ses vardı. Ve en olağanüstü hayatı yaşadım” dedi.

Ve İstanbul'dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz'da unutulmaz geceVe İstanbul’dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz’da unutulmaz gece

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.