Artık herkes farkında: Gülhane Sarnıcı ziyarete açıldı

Gülhane Parkı içinde bulunan 1600 yıllık sarnıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyonun ardından ziyarete açıldı. Sarnıcın açıldığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nazım Hikmet'in dizelerine gönderme yaparak duyurdu.

Kültür Sanat 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gülhane Sarnıcı, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmişti.

Gülhane Sarnıcı, restorasyon sonrası ziyarete açıldı. 1600 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Doğa Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen sarnıç yıllardır kaderine terk edilmiş  durumdaydı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gülhane Sarnıcı’nın açılışını sosyal medya hesabından yaptığı göndermeli paylaşımla duyurdu. Nâzım Hikmet’in ‘Ceviz Ağacı’ şiirinden dizeye yer veren Ekrem İmamoğlu “Ben bir güzel sarnıçtım Gülhane Parkı’nda, ne sen bunun farkındaydın ne de yıllarca İBB.” notuyla açılış haberini paylaştı.

Kültür merkezi olarak kullanılacak

Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da 1600 yıllık sarnıcın açılışını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Mahir Polat, Gülhane Sarnıcı’nın bir sanat merkezi olarak kullanılacağı bilgisini de paylaştı. Polat, Twitter paylaşımının altına gelen bir soru üzerine Anadolu Hisarı’nın da bir ay sonra ziyarete açıldığını açıkladı. Osmanlıların İstanbul’da inşa ettiği ilk yapı olma özelliği taşıyan Anadolu Hisarı restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalıydı.

Halk istedi, İBB ziyaret süresini uzattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.