Artık Türkiye’de de var: Antalya Nekropol Müzesi açıldı

Artık Türkiye'nin de bir nekropol müzesi var. Antalya Doğu Garajı Kültür Merkezi inşaatı için başlatılan kazı çalışmalarında bulunan ve kentin tarihini MÖ 4. yüzyıla kadar aydınlatan nekropol (mezarlık) alanı müze olarak açıldı. Açılışı da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı.

Kültür Sanat 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
2008 yılında başlatılan kurtarma kazılarında 866 mezar bulundu.

Gözümüz aydın, artık Türkiye’nin de bir nekropol (ölüler şehri/mezarlıklar) müzesi var. Antalya Doğu Garajı Kültür Merkezi inşaatı için başlatılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan ve kentin tarihini MÖ 4. yüzyıla kadar aydınlatan nekropol (mezarlık) alanı müze olarak açıldı.

Aslında bu müzenin açılış süreci epey uzun zaman önce başlamıştı. Antalya’nın Doğu Garajı bölgesinde 2008’de başlatılan inşaat kazısı sırasında mezarlara ulaşıldı. Başlatılan kurtarma kazıları sırasında 866 mezar bulundu. Müzede sadece bu bölgeden kalıntılar değil, aynı zamanda Antalya Müzesi’nden getirilen 400’den fazla obje de burada sergileniyor.

Antalya Kültür Yolu Festivali açılışı öncesinde festival programı kapsamında kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Antalya Nekropol Müzesi’nin açılışına katıldı. Dünyanın birçok yerinde nekropol müzelerinin olduğunu söyleyen Ersoy, müzenin Antalya’nın kültürel zenginliğine katkı sağlayacağını söyledi.

Polonya'da 17. yüzyıldan kalma 'vampir çocuk' cesedi bulunduPolonya’da 17. yüzyıldan kalma ‘vampir çocuk’ cesedi bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.