Âşık Veysel AKM’de senfonik konserle anıldı

Âşık Veysel anısına AKM'de 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı anma konseri düzenlendi. Vakıfbank'ın destekleriyle düzenlenen konsere ilgi büyüktü. Gecenin sunuculuğunu ünlü oyuncu Yetkin Dikinciler üstlendi.

Kültür Sanat 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Âşık Veysel anısına AKM'de düzenlenen konsere ilgi yoğundu.

Âşık Veysel, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen konserle anıldı. VakıfBank’ın katkılarıyla ünlü ozan Âşık Veysel anısına “Uzun İnce Bir Yoldayız” adlı bir konser düzenlendi. 7 Haziran akşamı gerçekleşen konsere ilgi büyüktü. UNESCO’nun vefatının 50. senesinde 2023’ü ‘Âşık Veysel Anma Yılı olarak ilân etmesi kapsamında farklı organizasyonlarla önümüzdeki aylarda da çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

Âşık Veysel konserinde ünlü sanatçılar sahnedeydi

Âşık Veysel Şatıroğlu anısına düzenlenen konserde ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluştu. 7 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Âşık Veysel’e ithafen ‘Uzun İnce Bir Yoldayız’ başlığı ile gerçekleştirilen etkinlikte, Şef Turan Sağer’in yönettiği Senfonik Anadolu Orkestrası eşliğinde bağlama sanatçısı Ümit Yılmaz ve konuk sanatçı olarak Gülay sahne aldı.

Âşık Veysel anmasında ‘Güzelliğin On Para Etmez’, ‘Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada Hey’,  ‘Mecnunum Leylamı Gördüm’, ‘Kara Toprak’ ve ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ gibi usta ozanın repertuvarındaki kült eserlerinden oluşan 12 eser seslendirildi.

Türkiye’de âşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden birisi olarak kabul gören Âşık Veysel’in anısına gerçekleştirilen konserde sahne almaktan gurur duyduğunu belirten sanatçı Ümit Yılmaz, “Zorluklarla dolu yaşamını sazı ve sözü ile renklendiren, saz şiiri geleneğinin büyük ismi Aşık Veysel’in anıldığı konserin bir parçası olduğum için mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle böylesine müstesna bir değeri ölümsüz kılmak ve dinleyicilere sunmak için bu etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.  

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Yetkin Dikinciler ise, “Âşık Veysel’in iki gözü görmezdi ama bilirsiniz ki gözler görmeyince gönül gözü sonuna kadar açılır. İşte böylesine bir ozanla karşı karşıyayız. Ümit Yılmaz ile ona ithafen bir hayal kurduk. Ben de Âşık Veysel’in ruhuna tercüman olmaya çalışırken bir yandan da onun sazıyla kendime tercüman olmaya çalıştım. Bu duygudaşlık benim için çok kıymetli.” dedi.

Martha Argerich: Piyanonun yaşayan efsanesiMartha Argerich: Piyanonun yaşayan efsanesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.