Türkiye ile Yunanistan aşka geldi: Romeo ve Juliet sahnede

Türkiye ile Yunanistan ortak yapımı Romeo ve Juliet ilk kez İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Tiyatronun provaları ise Yunanistan'da yapılacak. Oyun Ankara ve İzmir’in ardından Atina’da da sahnelenecek.

Kültür Sanat 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Shakespeare'in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet, dünyanın dört bir yanında yüzyıllardır sahneleniyor.

Romeo ve Juliet ile Ege’nin iki yakası bir araya geliyor. Shakespeare’in yüzyılları aşan ölümsüz eseri Türkiye-Yunanistan ortak yapımıyla sahneye taşınacak. İlk gösteri İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde. Ölümsüz eser sonra farklı kentlerde de sahnelenecek. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldığı ‘Devlet Tiyatroları, 2024 Tiyatro Her Yerde’ programında projenin detaylarını açıkladı. Karadağlı kurumun her yıl olduğu gibi festival sezonu olan mart ile haziran ayları arasında dünya tiyatrosunun en özel eserlerine, adından söz ettirecek yerli yapımlara ve önemli projelere yine imza atacağını söyledi.

Romeo ve Juliet provaları Yunanistan’da

Türk Ocağı Sahnesi’nde düzenlenen programda konuşan Tamer Karadağlı “Kuşkusuz Shakespeare oyunları arasında en çok bilineni Romeo ve Juliet’tir. Kaderi ayrılık olan iki genç aşığın hikayesi yüzyıllardır dilden dile yayılmıştır, acımasız dünyamızdaki bu denli saf aşkın düşüncesi bile bizleri bugün hala mest etmeye yetiyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosu’nun ortak yapımı olan oyun iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecek” dedi.

Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet’teki aşk masalı üzerinden sevginin değerini bir kere daha vurgulayan Karadağlı oyunun provalarının Yunanistan’da yapılacağını de duyurdu. Pire Şehir Tiyatrosu sahnesindeki provaların ardından oyun prömiyerini İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yapacak. İlk kez İstanbul’da sahnelenecek oyunun sonraki rotaları Ankara ve İzmir. Türkiye’deki performansların ardından da ortak yapımın yeni adresi Atina olacak.

10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi tiyatro oyunları10Haber jürisi seçti: Yılın en iyi tiyatro oyunları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.