Disney+’ın ‘Atatürk’ dizisiyle ilgili kafa karışlığında son perde: Gösterim tarihleri değişti

Disney+ platformunda yer vermeyeceğini açıkladığı 'Atatürk' dizisinin gösterim planıyla ilgili yine karar değiştirdi. Ermeni lobisinin baskıları sonucu diziyi yayınlamaktan vazgeçen platform, dizinin ilk üç bölümünü 3 Kasım'da, son üç bölümü ise 6 Ocak'ta sinemada yayınlayacak.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

‘Atatürk’ diziyle ilgili aldığı karar nedeniyle tartışmalara neden olan Disney+, dizinin gösterim takvimi konusunda da karar veremiyor! Daha önce platform kapsamında tüm dünyada yayınlanacağı açıklanan ‘Atatürk’ dizisini Ermeni lobisinin baskıları sonrası platformda yayınlamama kararı almıştı. Sonra gelen tepkiler üzerine 29 Ekim’de TV özel versiyonun FOX TV’de ekrana geleceği, sonrada 3 Kasım ve 22 Aralık’ta, çekilen diziden oluşturulan iki sinema filminin gösterime gireceği açıklanmıştı.

Ancak, dijital platform yine karar değiştirdi. 29 Ekim’de çekimi yapılan altı bölümün ilk üç bölümünden seçilecek sahnelerin yer aldığı bir film FOX TV’de yayınlanacak. Altı bölümlük dizinin ilk üç bölümü 3 Kasım’da, diğer üç bölümü de 6 Ocak’ta sinemalarda gösterime girecek. Filmin yapım ve yönetmen ekibi, ileriki günlerde konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Bu arada dizide rol alan oyuncular da belli oldu. Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’ü canlandırdığı biliniyordu. Songül Öden Zübeyde Hanım’, Mehmet Günsür Ali Rıza Efendi’yi, Sarp Akkaya Enver Paşa’yı, Berk Cankat Ali Fuat Cebesoy’u, Esra Bilgiç Madam Corinne’yi, Sahra Şaş Makbule Atadan’ı ve Bertan Asllani Ali Fethi Okyar’ı canlandırıyor.

Hatırlanacağı üzere yaz başında Disney+ tüm yerli içeriklerin yapımını durdurmuş ‘Atatürk’ dizisini ise bu kararının dışında bıraktığını sosyal medya hesaplarından ilân etmişti. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ermeni Ulusal Komitesi’nin baskıları sonucu dizinin uluslararası platformdaki gösterimi iptal edilmişti. Karar sonrası Türkiye’den yoğun tepkiler yükselirken sivil toplum kuruluşları birbiri ardına tepkilerini içeren bildiriler yayınlamıştı. Son olarak da geçen hafta dizide Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli, yapımın platformda yer alması için elinden geleni yapacağını duyurmuştu.

İmirzalıoğlu: Konuşursam ağır konuşurum

Disney+’ın diziyi yayınlamama kararına tepkiler ise devam ediyor. Son olarak aktör Kenan İmirzalıoğlu da platforma tepkisini gösterdi. Katıldığı bir düğünde olay hakkındaki görüşleri sorulan İmirzalıoğlu: “Konuşursam çok ağır konuşacağım, düğün dışında bir zamanda bu konuyu konuşalım, çok tatsız bir durum, onun için söylenecek çok cümle var, buraya sıkıştırmayalım” dedi.

Disney+, abonelerinden sarı kart gördüDisney+, abonelerinden sarı kart gördü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.