Disney+, abonelerinden sarı kart gördü

Disney+'ın yayın politikasına abonelerden tepki var. Öyle ki abonelik iptalleri tüm dünyada 12 milyon civarında. Abonelik iptalinin önemli unsurlarından biri Disney+'ın Hindistan'daki kriket ligi maçlarının yayın haklarını alamaması. Bir başka etken de yerel içeriklerin kaldırılması.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Disney+’ın, yayın politikasına aboneler tepkili. New York Times’a göre 11.7 milyon, Techcrunch verilerine göre ise 12.5 milyon abone kaybeden platformun kan kaybı devam ediyor. Üst üste iki çeyrektir küçülen dijital platformun yaşadığı bu düşüşte, Hindistan’daki kriket liginin yayın haklarını yeniden alamaması önemli bir etken olarak gösterildi.

Yayın operasyonunun son çeyrekte 512 milyon dolar zarar ettiğini açıklayan şirket, Disney+’ın yayın hayatına başladığı 2019 yılından bu yana toplam zararının 11 milyar doların üzerine çıktığını da belirtti. Platform yakın dönemde dünya genelinde yerel proje alımını durdurmuştu. Karar, şirketin tasarruf tedbirleri kapsamında alındığı açıklandı. Hatırlanacağı üzere çekimleri tamamlanan ‘Atatürk’ dizisinin bu karardan etkilenmeyeceği vurgulanmıştı.

Ancak geçen hafta tüm Türkiye’de tepkiyle karşılanan ve abonelik iptali yönünde bir kampanyaya dönüşen kararla Disney+ ‘Atatürk’ dizisinin de platformda yer almayacağını duyurmuştu. Platform, ‘Atatürk’ dizisinin Fox Tv ve sinemalarda yayınlayacağını açıklamıştı. Dizinin tüm dünyada yayın yapan dijital platform yerine sadece Türkiye’deki Fox TV ve sinemalarda gösterilecek olmasına yönelik tepkiler de sürüyor.

Gelir kaybını azaltmak için abonelik ücretine zam yapıldı

Disney’in CEO’su Bob Iger, şirketi kârlı hale getirmek için Disney+’ın odağını pahalı pazarlama kampanyaları gerektiren hızlı abone artışından uzaklaştırdı. Bunun yerine şirket, mevcut abonelerden aldığı aylık ücrette zamma gitti. Ortalama 8 dolar olan aylık ücret düzenleme sonrası 11 dolara çıktı.

Disney+ Ermeni diasporasına boyun eğdi, Atatürk dizisi iptal kültürü kurbanı olduDisney+ Ermeni diasporasına boyun eğdi, Atatürk dizisi iptal kültürü kurbanı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.