Atatürk için sinemalara akın var: İlk üç günde 269 bin kişi izledi

Merakla beklenen ve geçen cuma vizyona giren 'Atatürk' filminin ilk bölümü olan 'Atatürk 1881-1919 (1. Film)'i ilk üç günde 269 bin kişi izledi. Son dönemde vizyona giren Atatürk filmleri arasında en çok ilgi gören yapım, yılın en iyi açılış yapan ikinci yerli filmi oldu.

Kültür Sanat 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Geçen cuma vizyona giren ve merakla beklenen ‘Atatürk 1881-1919 (1. Film)’ Türkiye’de 2023 yılında en iyi açılış yapan ikinci Türk filmi oldu. Film ilk üç günde 269 bin 113 kişi tarafından izlendi. Bu yıl yerli yapım olarak 6 Ocak’ta vizyona giren ‘Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa’ animasyon filmi ilk üç gününde 439 bin kişi tarafından seyredilerek yılın en iyi açılış yapan yerli film olmuştu.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı, senaryosu Necati Şahin’in yazdığı ‘Atatürk 1881-1919 (1. Film)’ belki yılın en iyi açılış yapan Türk filmi olamadı ama son dönemde vizyona giren diğer Atatürk filmlerine kıyasla oldukça yüksek ilgi gördü.  ‘Son Akşam Yemeği’ni vizyona girdiği hafta ilk üç günde 23 bin 606 kişi, ‘Zübeyde: Analar ve Oğullar’ı ise ilk üç gününde 11 bin 653 kişi izlemişti.

Film Mustafa Kemal’in çocukluktan Çanakkale Savaşları’na kadar olan yaşamına odaklanıyor. Özellikle annesi ve babasıyla ilişkisi, ilk gençlik ve ilk subaylık dönemlerinde yaşadıkları, kurumlarıyla çürümüş bir Osmanlı devleti karşısında yaşadığı çare arayışları, Enver Paşa ile olan büyük sürtüşmenin kökenleri filmde öne çıkan temalar.

Atatürk artık bir sinema kişisi!Atatürk artık bir sinema kişisi!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.